YKSINYRITTÄJÄN 2000 EURON TOIMINTATUKEA VOI NYT HAKEA

Rovaniemen kaupunginhallitus päätti maanantaina 20.4.2020, että kaupunki hakee työ- ja elinkeinoministeriöltä (TEM) noin 2,5 miljoonan euron erityisavustusta käytettäväksi yksinyrittäjille myönnettäviin avustuksiin.

Rovaniemen kaupungin elinkeino- ja yrityspalvelut eli Business Rovaeniemi avasi yksinyrittäjien toimintatuen sähköisen hakukanavan viipymättä kaupunginhallituksen päätöksen jälkeen. Business Rovaniemi käsittelee tukihakemukset viivytyksettä saapumisjärjestyksessä, jonka jälkeen ne ohjataan kaupungin viranhaltijan hyväksyttäväksi ja maksatukseen. Päätöksestä ilmoitetaan sähköpostitse. Maksatus tapahtuu muutaman päivän sisällä päätöksestä.

Yksinyrittäjän toimintatuessa on kyse 2.000 € suuruisesta korona-ajan kertakorvauksesta yksinyrittäjän laskennallisiin, yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin, kuten yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja muut kiinteät kulut.

Yksinyrittäjien toimintatukea varten luotiin uusi sähköinen hakukanava sujuvoittamaan haku- ja maksatusprosessia.

Lisätietoa ja sähköinen hakulomake ohjeistuksineen löytyy TÄÄLTÄ 

 

Business Rovaniemen yrityskehittäjät auttavat korona-ajan haasteissa

Koko Business Rovaniemi tiimi on valmiina antamaan maksutta täyden tuen Rovaniemen yrittäjille korona-ajan haasteiden ratkaisemisessa. Kun kaipaat tukea ja sparrausta rahoitushakemusten kirjoittamiseen ja kehitysideoiden miettimiseen, otathan ensisijaisesti yhteyttä suoraan yrityskehittäjiimme. Olemme koonneet yrittäjille selkeän muistipaketin eri tavoista, joilla selvitä koronan vaikutuksista.

– Jokaisen elinvoimaisen yrityksen menetys tässä tilanteessa on takaisku myös kaupungille ja pyrimme voimavarojemme puitteissa tekemään kaikkemme, että siinä vaiheessa, kun tilanne normalisoituu, meidän yrityksillämme olisi hyvät lähtökohdat liiketoiminnan harjoittamiseen, sanoo Rovaniemen kaupungin toimialajohtaja Jukka Kujala.

 

Lisätietoja antavat Business Rovaniemen yrityskehittäjät, joiden yhteystiedot löydät TÄÄLTÄ