Vuoden yrittäjäpalkinnot jaettiin Rovaniemellä – tunnustus nyt myös vuoden yksinyrittäjälle

ChocoDelin Jouko Rajanen, Studio Artican Petri Teppo ja Lohiapajan Mikko Riskilä sekä Suomen Akut Oy ja Kontiovaaran Husky Oy on palkittu Rovaniemen yrittäjäpalkinnoilla. Rovaniemen Yrittäjät ry jakoi palkinnot vuoden päätapahtumassaan, Yrittäjäjuhlassa lauantai-iltana. Palkittavat valittiin nettikyselyn perusteella.

Vuoden yritys tekee suklaata suurella sydämellä

Vuonna 2013 avattu Choco Deli tunnetaan maailman pohjoisimpana suklaapuotina, jonka yrittäjä Jouko Rajanen suhtautuu suklaaseen kuin artesaani – intohimolla ja rohkeudella. Yritys elävöittää Rovaniemen kaupunkia nyt jo kahdella suklaaseen erikoistuneella kahvila-konditorialla.

Rajanen tekee esimerkillistä ja merkittävää yhteistyötä monien yrittäjien kanssa myös Lapin Krassi -yrityksensä kautta toimittaen kotimaista puhdasta lähiruokaa Lapista ravintoloille ja vähittäiskaupoille ympäri Suomen.

Vuoden Sisu -palkinto tulipalon miljoonavahingoista selvinneelle perheyrittäjälle

Suomen Akut Oy:n yrittäjä Kari Rautionaho on osoittanut todellista suomalaista sisua ja esimerkillistä uskoa tulevaan nostettuaan yhdessä henkilökuntansa kanssa yrityksensä uuteen alkuun. Yrityksen Rovaniemen myymälä ja varasto tuhoutuivat palossa tämän vuoden huhtikuussa.

Vuonna 1958 perustettu perheyhtiö on erikoistunut akkujen, paristojen sekä niiden oheislaitteiden maahantuontiin ja kauppaan. Yrityksellä on myymälät Rovaniemen lisäksi Tampereella, Vantaalla, Savonlinnassa, Jyväskylässä ja Kuopiossa. Uusia avauksia on tulossa lähivuosina.

Vuoden kehitysyrityksen hollantilaisyrittäjät investoivat rohkeasti ja tekivät miljoonaliikevaihdon huskykoirillaan

Bearhill Husky -safareistaan tunnettu Kontiovaaran Husky Oy on palkittu Vuoden kehitysyrityksenä. Hollantilaisyrittäjät Valentin Beets ja Veronika Butinova ovat investoineet parin vuoden aikana miljoona euroa uuteen safaritaloonsa ja kenneliinsä Rova­niemen Sinetässä.

Ohjelmapalveluyritys on kasvanut huimaa vauhtia kirjaten viime vuoden liikevaihdoksi jo 1,3 miljoonaa euroa. Vuoden Kehitysyritys -palkinnon myöntää Business Rovaniemi / Rovaniemen Kehitys Oy.

Vuoden yksinyrittäjä ahkeroi kameroineen muiden juhliessa

Studio Artican Petri Teppo on tuttu näky kameroineen Rovaniemen tapahtumissa isoista festivaaleista perhejuhliin. Kun muut juhlivat, hän todennäköisesti tekee töitä hyväntuulisena. Hän on valtakunnallisesti tunnettu kuvaaja sekä useiden lappilaisten yrittäjien luottopakki.

Teppo on hyvä esimerkki aktiivisesta verkostoitujasta, jolla löytyy laaja joukko eri alojen yhteistyökumppaneita – eli hän on yksinyrittäjä, mutta ei yksin. Luovana ja joustavana tunnettu ammmattilainen on mukana myös monessa vapaaehtoisessa toiminnassa.

Vuoden nuori yrittäjä uudistaa innolla perheyritystään

Lohiapajan 30-vuotias Mikko Riskilä vetää perheensä liha- ja kalasavustamoa Vikajärvellä, noin 24 kilometriä Rovaniemeltä pohjoiseen. Yritys on jalostanut asiakkaittensa tuomia lihoja ja kaloja  jo vuodesta 2003. Myymälänsä tuotetarjontaan Riskilä on tuonut uusia tuulia. Hän tekee myös tiivistä yhteistyötä muiden yrittäjien kanssa toimien aktiivisesti paikallista yrittäjyyttä edistävässä Likiliikkeessä sekä yrittäjäyhdistyksen tapahtuymissaoiminnassa. Liki-Tuoteperheen synnyttämisessä Mikolla on ollut merkittävä rooli.

 

Kategoriat ja kriteerit palkitsemisille

VUODEN YRITYS, ROVANIEMI

 • Vuoden yrittäjä/yritys on yrittäjien itsensä valitsema alueella menestynyt yrittäjä/yritys.
 • Kannustaa esimerkillään, luo positiivista kuvaa yrittäjyydestä ja aktiivisesta kehittämistoiminnasta.
 • Tulee olla toiminut vähintään 3 vuotta palkinnon jakovuoteen mennessä.
 • Yrityksen tulee työllistää yrittäjän itsensä lisäksi vähintään yksi henkilö.

(Vuonna 2018 palkittu: Heikkinen & Puljula Oy, Pertti Heikkinen)

 

VUODEN SISU, ROVANIEMI

 • Yrittäjä, joka on huomattavan tai erityisen ponnistelujen avulla ansioitunut sekä onnistunut liiketoimintansa kehittämisessä omalla alueellaan.
 • Onnistunut selättämään mahdolliset yrittäjyyden ja toimialan tuomat haasteet ja kääntänyt ne voitokseen.

(Vuonna 2018 palkittu: Hurjat kutsut Oy:n Samuli “Sime” Yliaska)

 

VUODEN KEHITYSYRITYS, ROVANIEMI

 • Rovaniemeläinen kasvuyritys, joka on esimerkillisellä toiminnallaan tuonut uuden innovaation, toiminut edelläkävijänä toimialallaan tai muutoin ansioitunut kehittämiseen liittyvissä toimenpiteissään kuluvan vuoden aikana.
 • Business Rovaniemi – Rovaniemen Kehitys Oy osallistuu palkitsemiseen.

(Vuonna 2018 palkittu: Koneliike Korteniemi, Ilkka Korteniemi)

 

VUODEN YKSINYRITTÄJÄ, ROVANIEMI (UUSI KATEGORIA!)

 • Yksinyrittäjiä on jo reilusti yli puolet Suomen yrittäjistä. Tämän vuoksi palkinnonsaajiin on lisätty aivan uusi kategoria.
 • Yrittäjä on toiminut päätoimisesti yksinyrittäjänä vähintään viisi (5) vuotta.
 • Yrityksen toiminta on vakiintunutta ja kannattavaa.
 • Yrittäjä on toiminut esimerkillisesti ja hänen esimerkistään voivat muutkin oppia.
 • Yksinyrittäjän toimintatapa tai liikeidea on alallaan omaperäinen ja innovatiivinen.
 • Yrittäjä on yrittäjäjärjestön jäsen.

 

VUODEN NUORI YRITTÄJÄ, ROVANIEMI

 • Menestyneelle nuorelle yrittäjälle myönnettävä tunnustus.
 • Nuorena yrittäjänä pidetään palkinnon jakovuonna enintään 35 vuotta täyttänyttä yrittäjää.
 • Yrityksen tulee olla toiminut vähintään 3 vuotta palkinnon jakovuoteen mennessä.
 • Perustajien lisäksi myös yritysten nuoret jatkajat voivat olla ehdokkaana.
 • Yrityksen tulee työllistää yrittäjän itsensä lisäksi vähintään yhden henkilön.
  (Vuonna 2018 palkittu: Lumise Oy, Kari Kauhanen)