Vuoden 2019 palkitut Likiliikkeet

Yli 50 vuotta Rovaniemellä ajo-opetusta tarjonnut Autokoulu S. Nuutinen on Vuoden Likiliike 2019. Kolmannen polven perheyrittäjä Timo Nuutinen on hyödyntänyt esimerkillisesti ja johdonmukaisesti Likiliike-brändiä ja -näkyvyyttä omassa toiminnassaan, jopa opetuskalustossaan.

“Yritys on toiminut paikallisuuden puolestapuhujana Likiliikkeen arvojen mukaisesti. Koko jäsenyytensä ajan Nuutinen on ollut itse aktiivisesti mukana yhteisön tapahtumissa. Sokerina pohjalla yritys tarjoaa asiakkailleen motivoivan porkkanan: 500 euron Likiliike-lahjakortti kaikille autokoulun teoriakokeen 100-prosenttisesti oikein läpäisseille”, palkintoraati perustelee.

Vuoden Likiteko -palkinto on myönnetty pitkän linjan kauppiaalle, Pekka Rinteelle. Kauppakeskus Rinteenkulman päällikkönä Rinne on ollut aktiivisesti Likiliikkeen toiminnassa mukana. Hän muun muassa tarjosi Liki-Tuotteen lanseerauspäivän juhlaan tilat Rinteenkulmasta osallistuen itse myös lukuisiin muihin tilaisuuksiin ja tapahtumiin.

“Tärkeimpänä Likitekona on pidettävä sitä, että Rinne on vastoin koko valtakunnan kauppakeskuskulttuuria painottanut paikallista tarjontaa kansainvälisen ketjutarjonnan sijaan. Rinteenkulmasta on tulossa todellinen paikallinen kauppakeskus, johon on sijoittunut tällä hetkellä Likiliike-yritysten keskittymä. Tämä on todellinen Likiteko, kun paikalliset yritykset tuodaan suoraan kävijöiden ulottuville laadukkaan tarjonnan kera”, raati kehuu.

Vuoden Likiliike-somettaja on Lapin Leipomo. Se on poikkeuksellisen pirteä esimerkki, kuinka kivijalkaliike voi saa ihmisiä liikkeelle raikkaalla ja omaleimaisella somepreesensillä.

“Rovaniemen esille tuominen toiminnassa, reilun rempseä ote viestinnässä ja markkinoinnissa on merkille pantavaa Lapin Leipomon toiminnassa. Ja tietysti rakkaan kotikaupungin oman murteen käyttäminen on kuin kaneli korvapuustin välissä – täysin korvaamaton”, todetaan palkintoperusteluissa.

Vuoden Likitulokas-palkittu AitoPilates Rovaniemi ja Kati Kuha ovat tulleet erityisen aktiivisesti ja nopeasti mukaan Likiliikkeen toimintaan. Kati on ollut mukana tapahtumissa, ottanut Likiliikkeen heti osaksi omaa viestintäänsä sekä ollut aidosti kiinnostunut yhteisön  toiminnasta.

”On upeaa, että Kati on startannut Likiliikeyrittäjille räätälöidyn aamupilatesryhmän, joka aikatauluiltaan sopii yrittäjien kiireisiin. Lisäksi hän on aloittanut verkostomme arvojen mukaisen yhteistyön toisen Likiliikkeen, Vitamind Oy:n kanssa. Yhdessä Vitamindin Viveka Kaurasen kanssa Kati on kehittänyt  aivan uuden palvelutuotteen, Mietes -tunnit. Tämä hyvinvointitunti yhdistää kehon ja mielen huollon”.

Vuoden Likitalkoolainen -palkinnon saaja Hilkka Neuvonen on uhrannut omaa aikaansa pyyteettömästi yrittäjäyhteisön hyväksi. Likiliike oli viime vuonna pilottiorganisaationa, kun Lakiasiantoimisto Neuvonen lanseerasi tietosuoja-asetuksen kokonaisvaltaisen palvelupaketin. Tämän myötä Likiliikkeelle on tehty GDPR -kartoitus, toimenpidesuositukset, katselmus sekä niiden perusteella olemme saaneet myös GDPR -sertifikaatin. Lisäksi Hilkka on antanut lainopillista neuvontaa koskien laajentuvan Likiliikkeen sopimuskokonaisuuksia.

www.likiliike.fi