Tokka tuo tolokkua elämään

Rovaniemellä yhä useampi uusi yritys syntyy kasvavalle hyvinvointisektorille. Pienet terveys- ja hyvinvointialan yritykset myös verkostoituvat ja yhdistävät voimansa. Tästä tuoreimpana esimerkkinä on Tolokun Tokka, neljän rovaniemeläisnaisen muodostama osaajajoukko, jota yhdistää muutos.

 ”Vastuu omasta elämästä on meillä jokaisella itsellämme!”, hyvinvointikvartetti julistaa.

Yrittäjiksi kaikki neljä ovat päätyneet käytyään läpi suuria elämänmuutoksia. Nyt he ovat päättäneet tuoda muutoksen ilosanomaa myös rovaniemeläisille työpaikoille. Hyvinvointimaistiaiset eivät maksa työnantajalle senttiäkään.

Yhdessä tunnissa Tolokun Tokka tarjoilee neljä erilaista keinoa omaan jaksamiseen ja parempaan työhyvinvointiin.

”Huhtikuun 2015 loppuun saakka jatkuvalla kampanjalla taistelemme henkistä kaamosta vastaan. Pieni oivallus voi olla ison muutoksen alku”, porukan supliikkinainen Paula Kähkönen vakuuttaa.

Tolokun Tokkaa voisi kutsua ylikoulutetuksikin, sillä nelikolla on yhteensä 13 ammattitutkintoa. Valmennustalo Tempon yrittäjä Paula on kasvatustieteen maisteri, LIFE COACH® -kouluttaja, yritysvalmentaja ja ratkaisukeskeinen työnohjaaja STOry. Askel työnohjauspalvelun Kati Kärnä on hallintotieteiden maisteri, EASEL®Trainer ja työnohjaaja STOry. Forever-tuotteiden myyntitykki Kiki Saastamoisen tutkintorepertuaaria ovat lastenohjaaja, tanssinopettaja ja fysioterapeutti. Solu Oy:n Terhi Teräs-Hukka täydentää pakkaa sairaanhoitajan, psykoterapeutin ja seksuaalineuvojan pätevyydellä.

Kun nämä taustat yhdistetään, voidaan puhua varsin kokonaisvaltaisesta hyvinvointipaletista. Yhteisiä missioita koko tokalla on kolme: suolisto, itsetuntemus ja vuorovaikutustaidot.

”Kyllä, kuulit oikein! Suolisto on ykkönen. Monet mielenterveysongelmatkin lähtevät suoliston kunnosta ja happo-emäs-tasapainostamme”, Kiki Saastamoinen sanoo.

Kati Kärnän tarjoamat työmuodot ovat moninaisia, mutta hänen erikoisuutensa on työnohjaus eläintyöparina toimivan hevosen kanssa.

”Hevonen on aidosti läsnä ja reagoi rehellisesti ihmisen tunnetiloihin ja käyttäytymiseen. Kohtaamiset antavat käytännön työkaluja niin työelämään kuin vuorovaikutustilanteisiin kotona ja harrastuksissa”

Terhi Teräs-Hukan lempiaihe on mielenhallinta, johon hän löytää avaimet itsetuntemuksesta.

”Itsetuntemus on tietoisuutta omista mielentiloista ja kykyä hallita niitä. Omaan ajatteluun, asenteisiin ja suhtautumistapaan voi vaikuttaa monin tavoin.”

Paula Kähkönenkin näkee, että elinvoima ja menestyminen rakentuu samoista aineksista olipa kyseessä sitten työpaikka tai yksilö. Hänellä itsellään asiakkaina on yhä enemmän työyhteisöjä julkiselta sektorilta, kuten koulumaailmasta. Yksi nouseva teema on koulukiusaaminen.

”Joskus tarvitaan kokonainen hyvinvointisuunnitelma ja joskus mennään esimiesten valmennuksella, mutta useimmiten koko työryhmän työnohjaus auttaa kirkastamaan tulevaisuuden suunnan”, Paula toteaa.