Terassit aukesivat, aurinko sai ihmiset liikkelle – Rovaniemen kaupunki tarjoaa kaikille terasseille maksutta lisää tilaa

Roka Kitchen & Wine Bar avasi salaattibaarinsa heti 1.6.2020 lounasaikaan.

Monet koronarajoitukset ovat hellittänneet ja ravintolat ovat voineet avata ovensa asiakkaille maanantaina. Rovaniemen keskustan terasseilla on nyt erityinen tekemisen meininki, kun kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä on linjannut, että kävelykadulla ja Lordinaukiolla toimivat ravintolat saavat 20 prosenttia maksutta lisätilaa terassitoimintaansa ajalle 1.6-30.8.2020. Lähes kaikki keskustan terassit laajentavat pöytäpaikkojaan.

Rovaseudun Markkinakiinteistöt käy läpi alkuviikosta rakennusvalvonnan ja pelastustoimen kanssa kaikkien terassien rakenteet ja kalusteet, että ne vastaavat säädöksiä ja sovittuja käytäntöjä.

Uusiakin ideoita syntyy. Esimerkiksi Roka Wine & Kitchen Bar on avannut kesäisen salaattibaarin Valtakadulle ja Cafe Bar 21 lupaa tälle kesälle jotakin aivan uniikkia ja erityistä.

Yksi isoimmista uutuusterasseista avautuu ravintola Comicolle Kauppakeskus Revontulen pääsisäänkäynnin eteen. Isolle terassille paistaa aurinko iltaan asti ja väljästi sijoitettuja pöytiä riittää suuremmallekin joukolle. Tarjolle tulee muun muassa  kahvia, teetä, jäätelöitä, laadukkaita hanaoluita, viiniä ja sangriaa sekä Comicon koko á la carte -listan valikoima, joka on uusittu 1.6.2020.

“Terassista tehdään väljä ja viihtyisä, jotta kaikki tuntisivat olonsa turvalliseksi. Näillä näkymin terassi avataan heti juhannuksen jälkeen, kun olemme saaneet kaikki asiat kuntoon”, kertoo Comicon yrittäjä Jari Näsman.

Terassit saavat laajentaa ilman erilliskustannuksia. Myös Coffee Houseen tulee pöytiä lisää.