Tässä on vuoden valtakunnallinen yrittäjänainen Rovaniemeltä!

“Hän on esikuva yrittäjyyden vaikuttajana ja vahvana inhimillisenä naisena”

Suomen Yrittäjänaiset on valinnut Vuoden 2018 valtakunnalliseksi yrittäjänaiseksi rovaniemeläisen hyvinvointialan yrittäjän Kerttu Helysen. Yrittäjänä Helynen on ollut jo 30 vuoden ajan. Hänet tunnetaan myös Suomen hiihtomaajoukkueen lihashuoltajana ja elämäntaidonvalmentajana.

Kerttu Helysen yritys KuntoPuro Tmi on vuonna 2000 perustettu kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittyvä yritys, joka tarjoaa hierontaa, lymfa- ja vyöhyketerapiaa sekä liikehoitoa ja -ohjausta.

Fyysisen hyvinvoinnin lisäksi yritys tarjoaa erilaisia konsepteja elämäntaidonvalmennukseen. Koulutukseltaan Helynen on kuntohoitaja, lymfa- ja vyöhyketerapeutti sekä elämäntaidon valmentaja.

Kerttu Helynen on alallaan ainoa ammattilainen, joka tekee syvälihashierontaa itse kehittämällään tavalla. Työssään hän yhdistää eri osa-alueita klassisesta hieronnasta, hermojen käsittelystä, lymfajärjestelmän aktivoimisesta sekä henkisen tilan huomioimisesta.

Näyttäviä meriittejä Helysellä on huippu-urheilun parista. Hän on toiminut useamman vuoden Eestin ja Suomen hiihtomaajoukkueiden lihashuoltajana myös olympialaisissa, muun muassa MM- ja olympiavoittajat Sami Jauhojärvi, Iivo Niskanen ja Krista Pärmäkoski ovat hänen vakioasiakkaitaan. Pesti jatkuu vuoden 2022 olympialaisiin saakka.

Vuoden yrittäjänainen palkittiin lauantaina 29.9.2018 Suomen Yrittäjänaisten liittokokouspäivillä Kuopiossa. Liiton toimitusjohtaja Natalia Härkin nostaa esille Helysen monipuolisuuden ja päämäärätietoisuuden yrittäjänaisena.

”Helynen tekee hyvinvointialalla uraa uurtavaa työtä yksinyrittäjänä toimien samaan aikaan myös itsenäisenä jälleenmyyjänä. Hän on valtakunnallisesti, järjestökentässä, alueellisesti ja paikallisesti loistava esikuva naisyrittäjänä, aktiivisena yhdistystoimijana Yrittäjänaisissa sekä yrittäjyyden vaikuttajana ja vahvana inhimillisenä naisena”, kiittää toimitusjohtaja Härkin.

Kerttu Helynen_KuntoPuro

Kerttu Helynen on 29. tunnustuksen saanut Yrittäjänainen. Kuusi vuotta Rovaniemen yrittäjänaisten puheenjohtajana toiminut Helynen haluaa jakaa palkinnon kaikkien yrittäjänaisten ja koko kaupunkiyhteisön kanssa.

”Kiitos kanssaihmiset, kiitos ihanat naiset! Tämä ei ole yksin minun palkintoni, mutta arvostan palkintoa erittäin paljon enkä vähiten siksi, että olen pienyrittäjä. Meistä yrittäjänaisista suurin osa on juuri yksin yrittäviä ja tämä on tunnustus myös sille, että on arvokasta työllistää itsensä. Yksinyrittäminen on minulle strateginen valinta”, toteaa Helynen.

Rovaniemen Yrittäjänaiset ry on Helysen puheenjohtajakauden aikana ollut mukana luomassa Likiliikettä yhdessä Rovaniemen Yrittäjien, Rovaniemen Kehityksen ja Rovaniemen kaupungin kanssa. Likiliike on paikallisuutta edistävä ilmiö ja yrittäjäjärjestön kädenojennus rikkaamman kaupunkielämän puolesta.

Lisäksi Rovaniemen Yrittäjänaiset on valittu Helysen puheenjohtajakauden aikana myös Suomen Yrittäjänaisten Vuoden aktiivisimmaksi yhdistykseksi vuonna 2015.

”Haluan kiittää vanhempiani siitä, että olen saanut äidinmaidossa opin siitä, että tärkeintä on tehdä parhaansa yhteiseksi hyväksi, ei omaksi edukseen. Kun jättää hyvän muistijäljen, niin sinuun luotetaan. En ole koskaan markkinoinut eurollakaan yritykseni palveluja vaan kaikki asiakkaani ovat tulleet ystäviensä ja kollegojensa suosittelemana”, kertoo Vuoden Yrittäjänainen.

 

KuntoPuro Tmi

  • Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittyvä yritys
  • Toimii myös Forever Living aloe vera -tuotteiden itsenäisenä jälleenmyyjänä sekä tuotteiden jakelijana.
  • Yrityksen toimintamalli perustuu yksinyrittäjänä verkostojen rakentamiseen, niissä toimimiseen ja tiimityöskentelyyn.

Kerttu Helynen

  • Ollut Yrittäjänaisten jäsen vuodesta 1984 lähtien, jolloin hän on myös aloittanut yrittäjäuransa auto- ja kuljetusalalla.
  • Toimii viimeistä vuottaan Rovaniemen Yrittäjänaisten puheenjohtajana, sillä enimmäiskaudet kuusi vuotta tulevat täyteen.
  • Kuulunut myös Kittilän Yrittäjänaisiin, toiminut Joensuun Yrittäjänaisten varapuheenjohtajana sekä ollut Kemin Yrittäjänaisten hallituksen jäsenenä.
  • Toiminut Suomen Yrittäjänaisten hallituksessa täydet kuusi vuotta, joista kaksi vuotta varapuheenjohtajana.
  • Rovaniemen Yrittäjänaisten puheenjohtajana Helynen on tehnyt aktiivista työtä Rovaniemen kaupungin kanssa. Hyvästä yhteistyöstä kertoo Helysen valinta Rovaniemen Kehitys Oy:n hallituksen varapuheenjohtajaksi vuonna 2018.

LISÄTIETOA JA HAASTATTELUPYYNNÖT:

Kerttu Helynen, Vuoden valtakunnallinen yrittäjänainen 040 587 8094, kuntopuro@gmail.com, www.myaloevera.fi/kuntopuro

 Natalia Härkin, Suomen Yrittäjänaisten toimitusjohtaja 050 410 1739, natalia.harkin@yrittajanaiset.fi

 Seija Estlander, Suomen Yrittäjänaisten puheenjohtaja 050 302 8460, seija.estlander@yrittajanaiset.fi