Taas mennään viheriöiden sijasta golfaamaan valkiolle

Rovaniemi on avannut talvigolfkentän – kausi jatkuu, kunnes kenttä sulaa pois

Rovaniemellä pelataan golfia paitsi kesällä, myös talvella. Santa Claus Golf on avannut talvigolfkenttänsä Ounasvaaralla viikonloppuna. Keväthangilla golfataan viheriöiden sijasta valkioilla, valkoiset golfpallot vaihdetaan kirkkaan oransseihin ja kärryjen sijaan golfmailoja kuljetetaan pulkalla. Kausi jatkuu todennnäköisesti huhtikuun alkupuolelle. 

Talvigolfissa laji on siis tuttu, mutta kokemus aivan uusi. Ounasvaaran pohjoisrinteille rakennettu Santa Claus Golfin 9-reikäinen talvigolfkenttä tarjoaa pelikokemuksen vaaramaisemissa keskellä valkeita hankia. Talvigolfkentällä käytetään osittain samoja väyliä kuin Ounasvaaran kesägolfkentällä. Talvi kuitenkin mahdollistaa kentän erilaisen käytön. Kohteena voi olla esimerkiksi vesieste, sillä osa talvikentän valkioista on sijoitettu jäälle, kentän jäätyneisiin vesiesteisiin.

Tampatuilla väylillä kirkkaan väriset golfpallot erottuvat hyvin lumesta. Yllättäen väylän ulkopuolelle menneen pallon löytyminenkin voi talvella olla helpompaa kuin kesällä; pelaajan tarvitsee vain kaivaa pallo esiin koskemattomaan hankeen jääneen jäljen kohdalta.

Maaliskuussa aloitetaan myös talvigolfin kisakausi. Kauden avaa lauantain 7.3. parikilpailu Kallion Kierros, kuun puolivälissä 14.-15.3. pelataan kaksipäiväinen Santa’s Snow Golf Classic ja kauden päättää avoin talvigolfin mestaruuskilpailu Rovaniemi Winter Open 21.3.

Talvigolfkausi jatkuu, kunnes kenttä sulaa pois, todennäköisesti huhtikuun alkupuolelle.

LISÄTIETOJA:
Pia Lillberg, Toimitus / toiminnanjohtaja, Santa Claus Golf
pia.lillberg@santaclausgolfclub.fi, +358 (0)40 13 54321

Järjestäjä:

SantaClausGolfMerkki_300dpi_pungrad_transp