Save the date! Kotona Suomessa -webinaarin aluekatsomo ja viralliset jatkot

 

Kotona Suomessa -hanke järjestää 5.10 2018 klo 9-11 valtakunnallisen webinaarin aiheesta kansainväliset osaajat ja työperusteiset maahanmuuttajat. Webinaarissa käsitellään aihetta monesta eri näkökulmasta ja kuullaan puheenvuoroja mm. Työ- ja elinkeinoministeriöstä, yritysmaailmasta sekä erilaisista hankkeista. Webinaarissa esitellään myös eri alueilla onnistuneita yhteistyökuvioita ja kerrotaan millaista tukea on tarjolla niin yrittäjille kuin osaajille.  Webinaaria voi seurata suorana omalta koneelta nettiselaimen välityksellä.

Kansainvälisten osaajien hyödyntämistä työmarkkinoilla kannattaa kehittää lisää myös täällä Lapissa. Kotona Suomessa -hanke, Lapin ELY-keskus, EURES ja Lapin TE-toimisto järjestävätkin nyt webinaarin yhteyteen Lapin aluekatsomon ja viralliset jatkot kello 8.30-12.30 pikkupurtavan kera. Jatkoilla keskustelemme hetken siitä miten webinaarissa esillä olleet asiat näkyvät Lapissa, olemmeko jo edelläkävijöitä vai tulisiko meidän ottaa oppia?

Tilaisuuden puheenjohtajana toimii Jaana Kupiainen, yrityspalveluiden ja eurooppalaisen työnvälityksen asiantuntija. Jatkoilla omat kommenttinsa aiheeseen pääsevät antamaan paikalliset yrittäjät, yrittäjäjärjestöt ja hanketoimijat.
Tule mukaan keskusteluun ja kerro oma näkemyksesi siitä miten kansainväliset osaajat ja paikalliset tarpeet saadaan kohtaamaan entistä paremmin myös Lapissa!

Aikataulu 5.10.2018, Lapin ELY-keskus, kokoushuone Erottaja

8.30 Kahvit ja esittäytymiskierros
8.45 Johdatus aiheeseen paikallistasolla
9.00-11.00 Webinaari ohjelma, jota seurataan yhdessä netin kautta screenilta
11.00-12.00 Kommenttipuheenvuorot yrittäjän, yrittäjäjärjestön ja kehittämishankkeen näkökulmasta sekä keskustelua
12.00-12.30  Lounas

Viimeistelty ohjelma ja ilmoittautumislinkki julkaistaan syyskuun alussa.

Tilaisuuden kohderyhmänä ovat ensisijaisesti yrittäjät sekä TE-toimiston, ELY-keskuksen, kehittämisyhtiöiden, kauppakamarin, yrittäjäjärjestöjen, yliopiston ja ammattikorkeakoulujen ja erilaisten hankkeiden edustajat.

 

Järjestäjä: