Rovaniemi saa oman Arctic Design Expon nimeltään Ääri

Muotoiluviikon Arctic Design Expon visuaalisen konseptin on suunnitellut Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan opiskelijaryhmä ohjaajanaan Pinja Metsäkoiv.


Arctic Design Week laajenee messutapahtumaksi

Maailman pohjoisin muotoiluviikko järjestetään 12. kerran Rovaniemellä maaliskuussa 2020. Ensimmäisen kerran Arctic Design Weekin ohjelmaan tulee myös designtuotteiden myyntinäyttely Arctic Design Expo. Pohjois-Suomen Messujen hallitus on tehnyt tällä viikolla päätöksen, että ensimmäinen Expo järjestetään 20.-21.3.2020 Rovaniemellä.

Arctic Design Expon nimi on Ääri. Se on suomalaisten, skandinaavisten ja lappilaisten designtuotteiden myynti- ja messutapahtuma, joka sijoittuu aivan kaupungin ydinkeskustaan.

”Päätös oli mieluisa, sillä olemme aktiivisesti kartoittaneet Rovaniemelle sopivaa kaupallista tapahtuma-alustaa. Haluamme tarjota niin kuluttajille kuin sisäänostajille kokemuksellisen ja laadukkaan designtuotteiden myyntinäyttelyn.”, kertoo Pohjois-Suomen Messujen toimitusjohtaja Anna Tiensyrjä.

Tiensyrjän mukaan myyjähaku käynnistetään 1.12.2019 verkkopalvelussa www.pohjois-suomenmessut.fi.

Ensimmäiseen ÄÄRI – Arctic Design Expo2020 -tapahtumaan ilmoittautunut näytteilleasettaja on Tea Latvalan yritys Arctic Design Shop, joka on tunnettu hyvin muotoilluista sisustus- ja lahjatavaroistaan sekä Latvalan omista, kansainvälisiä markkinoita valloittaneista puisista seksivälineistä.

”Tällaista myyntitapahtumaa on Rovaniemelle kaivattu. Arktinen muotoilu on kansainvälisestikin kiinnostavaa. Se on ansainnut oman näyttelyareenansa ja oikeutetusti sen tapahtuma-areena on Rovaniemi”, sanoo Tea Latvala.

Expo nostaa ADW:n kansainvälisten sisartapahtumien sarjaan 

”Olemme tähän uutiseen erittäin tyytyväisiä. Maailmalla muotoiluviikot ovat muotoilua hyödyntävien yritysten kauppapaikkoja, vetovoimaisia messutapahtumia sekä paikalliskulttuuria esiin nostavia festivaaleja. Tähän suuntaan meidänkin tulee kehittyä. Näin onnistumme luomaan lisää vaikuttavuutta paikalliselämään – niin matkailijoille kuin kaupunkilaisillekin”, sanoo Arctic Design Weekin tuottaja Taina Torvela Rovaniemen Kehitys Oy:stä.

ÄÄRI -Arctic Design Expo2020 oheen kehitetään yrityksille muun muassa ADW launching -palveluita, Fashion Show sekä paikallinen sovellus Design Diplomacysta alueen lukuisille Kunniakonsulaateille.

Mikä on Arctic Design Week?

  • Muotoilufoorumi, kaupunkifestivaali sekä messu- ja kulttuuritapahtuma Rovaniemellä vuosittain vko 12
  • Osana World Design Weeks -verkostoa
  • Pääjärjestäjinä ovat Rovaniemen kaupunki (Rovaniemen Kehitys Oy), Lapin korkeakoulukonserni (Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta, Lapin AMK) sekä Arktinen keskus
  • Ääri Arctic Design Expon järjestäjä on Pohjois-Suomen Messut ry
  • ÄÄRI Arctic Design Expo tunnus on toteutettu osana Lapin yliopiston kurssia, jossa työryhmässä ovat olleet Aija Kurko, Olga Immonen, Anni-Ilona Saario, Paulus Kiviniemi, Sini Karjalainen ja Kaisa-Reetta Seppänen ohjaajanaan Pinja Metsäkoivu. Tunnuksen visuaalisen ilmeen suunnittelun ja toteutuksen on tehnyt Aija Kurko.
  • Tavoitteena 15 000 kävijää
  • Lisätietoja näytteilleasettajille löytyy myös arcticdesignweek.fi

 

KUVA: Arctic Design Weekin tuottaja Taina Torvela esittelee Arctic Design Shopin Henna Rinta-Säntille Arctic Design EXPO:n visuaalista konseptia. ÄÄRI on syntynyt. 

Lisätietoja:
Anna Tiensyrjä, Pohjois-Suomen Messut  toimitusjohtaja                  050-4828599
Taina Torvela, Rovaniemen Kehitys Oy tuottaja                                 040-135 0361

Järjestäjä:

Arctic Design Weekin järjestää Rovaniemen kaupunki ja Business Rovaniemi / Rovaniemen Kehitys Oy yhteistyössä Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan, Lapin ammattikorkeakoulun, Sampokeskuksen, kauppakeskus Revontulen sekä monien muiden yhteistyö- ja yrityskumppaneiden kanssa. www.arcticdesignweek.fi