Maksuton koko perheen Keskiviikko Karnevaali

Arctic Design Weekin uusin tapahtuma syntyy Rovaniemen matkailuopiskelijoiden ja paikallisten yrittäjien talkoovoimin

Arctic Design Weekin uutuus on ensimmäistä kertaa järjestettävä koko perheen arktinen karnevaali. Kaikelle kansalle avoin ja maksuton karnevaalipäivä on keskiviikko 20. maaliskuuta, joka on myös kansainvälinen onnellisuuden päivä. Onnellisuus on tänä vuonna koko muotoiluviikon teema.

Luvassa on kello 16 alkaen musiikkia, makuelämyksiä, tanssijoita, tulitaiteilijoita, elävän mallin piirtäjiä, jäänveistoa sekä monenlaisia leikkejä ja pelejä lapsille. Paikan päällä pääsee tutustumaan erilaisiin pelastusajoneuvoihin sekä muun muassa pikkuajeluille Aurora eMotionin saasteettoman ja äänettömän sähkökelkan kyydissä.

Karnevaalin yhteydessä järjestetään lisäksi Sampokeskuksessa “Rakenna Koti Kanssamme” -minimessut yhdessä Napapiirin Energia ja Vesi Oy.n kanssa ja paikallisten alan yrittäjien kanssa.

Juliuksen Hiace on mukana Keskiviikko Karnevaalissa. KUVA ANTTI RAATIKAINEN
Juliuksen Hiace on mukana Keskiviikko Karnevaalissa. KUVA ANTTI RAATIKAINEN

Mukana illan tunnelmissa on Juliuksen Hiace eli rovaniemeläisen tuotantoyhtiö Arctic Factoryn tuottama historian ensimmäinen lappilainen talk show-sarja. Siinä muotoilija Julius Oförsagd ottaa tallista vuoden 1976 Toyota Hiacen ja kiertää pohjoisessa etsimässä tämän päivän lappilaisuuden syvempää olemusta.

Myös Mr Lordi tapaa kaupunkilaisia karnevaalin aikana Sampokeskuksessa, jossa avataan hänen ExtraLordinary-näyttelynsä.

Tapahtuman järjestelyistä on ottanut ison vastuun Lapin ammattikorkeakoulun matkailuopiskelijat osana Collaborative Experience- opintojaan. Kaikki esiintyjät Rimpparemmistä Konttisen kesäteatteriin ja Kuuranvalkeat -tulitaideryhmään ovat mukana tapahtumassa talkoomielellä. Juontajana toimii Sonja ”Sonkkeli” Huhtaniska.

Keskiviikko Karnevaali
20.3.2019 klo 16-20
Sampokeskus ja Lordin aukio
Vapaa pääsy!

 

Järjestäjä:

Arctic Design Weekin järjestää Rovaniemen kaupunki ja Business Rovaniemi / Rovaniemen Kehitys Oy yhteistyössä Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan, Lapin ammattikorkeakoulun, Sampokeskuksen, kauppakeskus Revontulen sekä monien muiden yhteistyö- ja yrityskumppaneiden kanssa. www.arcticdesignweek.fi