Kansallinen Golfviikko – myös Rovaniemellä pääsee tutustumaan lajiin

Kansallinen Golfviikko kutsuu kaikki golfista kiinnostuneet tutustumaan upeaan, sosiaaliseen ja terveyttä edistävään luontoliikuntalajiin. Kansallista Golfviikkoa vietetään Suomen golfkentillä 10.-17.6.2018 ja tänä vuonna viikko on omistettu lapsille ja nuorille.

Jo kuudetta kertaa järjestettävää Kansallista Golfviikkoa koordinoi Suomen Golfliitto, mutta pääosassa ovat golfseurat. ”Jokainen seura tekee Golfviikosta oman näköisensä – kantavana teemana on golfin hauskuus ja monimuotoisuus.”, kertoo Golfliitossa tapahtumaa koordinoiva Aarni Nordqvist. Golfviikon tavoitteena on madaltaa ihmisten kynnystä astua golfkentälle, kutsua kaikki lajista kiinnostuneet tutustumaan monipuolisuudellaan yllättävään harrastukseen sekä nostaa esille golfin luonne sosiaalisena luontoliikuntalajina, jolla on tutkitusti myös huomattavia terveyttä edistäviä vaikutuksia.

Rovaniemellä Santa Claus Golf järjestää kansallisella golfviikolla tutustumisia paitsi golfiin, myös frisbeegolfiin. Torstaina 14.6.2018 järjestettävässä Perheet Pelaa -tapahtumassa kaikki halukkaat vauvasta vaariin voivat tulla maksutta tutustumaan golfiin, frisbeegolfiin ja keilaukseen. Santa Claus Golfin, Arctic Circle Disc Golfin ja Rovaniemen Keilailuliiton ohjaajat opastavat lajien pariin klo 14-17 Ounasvaaran pohjoisrinteillä sijaitsevalla Santa Claus Golfin golfkentällä.

Sunnuntaina 17.6.2018 klo 12-14 järjestetään kaikille avoin ja maksuton golfiin tutustuminen. Alkeiskurssille voi golfviikolla osallistua 15.-16.6. Kursseja järjestetään koko kesän ajan elokuun 20. päivään saakka. Junnut puolestaan pääsevät lajin pariin kätevästi junnugolfkoulussa. Koko kesän kestävä junnugolfkoulu maksaa vain 50€ / junnu.

Golf liikuttaa koko Suomea  Golf, pienen pallon ja ison ilon peli, on liikuttanut suomalaisia jo yli 80 vuotta. Nykyisin golf on Suomessa yksi suosituimmista ulkoliikuntalajeista ja sitä voi harrastaa ympäri maata Hangosta Kittilään ja Ahvenanmaalta Joensuuhun. Maassamme on 131 golfseuraa, 150 golfkenttää ja yli 145 000 Golfseuroihin rekisteröitynyttä golfin harrastajaa.

Kansainvälisessä vertailussa golf on Suomessa edullinen laji harrastaa. Golfin suosiota on edelleen kasvattanut sen tutkitusti suotuisat terveysvaikutukset. Golf sopii hyvin kaikenikäisille ihmisille, sillä se on tehokasta, pitkäkestoista ja sopivan syketason liikuntaa, joka edistää myös lihaskuntoa ja liikkuvuutta. Lisäksi raittiilla ulkoilmalla ja sosiaalisella kanssakäymisellä on positiivisia vaikutuksia. Yhden kierroksen aikana kävellään keskimäärin noin kymmenen kilometriä ja kaloreita palaa reilusti yli tuhat. Viime vuonna Suomen golfkentillä käveltiin noin 30 miljoonaa kilometriä.

Tällä viikolla vietetään kansallista Golfviikkoa. Myös Rovaniemellä kaikki halukkaat pääsevät tutustumaan lajiin. Santa Claus Golf järjestää useamman kaikille avoimen ja maksuttoman tilaisuuden tutustua paitsi golfiin, myös frisbeegolfiin.    

Lisätietoja Santa Claus Golfin Golfviikosta: http://santaclausgolfclub.fi/golfviikko-2018/

Lisätietoa:
Pia Lillberg, Santa Claus Golf / Santa Claus Golf Club ry
040 13 54321, pia.lillberg@santaclausgolfclub.fi

Aarni Nordqvist, Suomen Golfliiton seurakonsultti
040 539 5903, aarni.nordqvist@golf.fi

Järjestäjä:

SantaClausGolfMerkki_300dpi_pungrad_transp