Juhannuksena Rovaniemellä: Viisituntinen tanssin, laulun ja keskikesän puuhien iloinen kattaus koko perheelle

Yle tekee suoraa lähetystään juhannuksena myös Rovaniemeltä
Hula Hula Rovaniemi!

Ounaskosken uimarannalla ja puistossa vietetään perjantaina 23. kesäkuuta kaupunkilaisten ja matkailijoiden yhteistä juhannusta ennennäkemättömällä tavalla. Kaupunki juhlistaa monipuolisella ohjelmakokonaisuudellaan Suomen suurta 100-vuotisjuhlavuotta. Suomen suven juhlaa on jatkettu viisituntiseksi, sillä Ylen suoraa TV-lähetystä tullaan kuvaamaan illan aikana myös Rovaniemelle. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Ylen kamerat ovat liikkeellä illan aikana useaan kertaan tallentaen Joulupukin virallisen kotikaupungin juhannuksen juhlintaa Ounaskosken uimarannalta ja puistoalueelta. Illan kohokohtiin kuuluu Joulupukin juhlallinen saapuminen Kemijoki-rantaan kello 19 jälkeen. Tapahtuma huipentuu kello 21.30 kokon sytyttämiseen ja kello 22 maailmanennätysyritykseen, kun Rovaniemi ja koko Suomi tanssii yhtä aikaa Hulahula -kappaleen tahtiin. 

”Rovaniemen juhla on osa Ylen suurta Hulahula Suomi -kampanjaa, jonka huipennus on viisituntinen suora lähetys Yle TV1:ssä kymmenistä tapahtumista eri puolilta Suomea. Tässä on samaa henkeä kuin muutaman vuoden takaisessa Ylen Juhannusjunassa. Sehän oli katsojamenestys, joten toivottavasti rovaniemeläiset  ja matkailijat lähtevät nyt sankoin joukoin liikkeelle ja saadaan eloisaa tv-kuvaa Rovaniemen kesästä”, innostaa Visit Rovaniemen Kaisa Heiskari.

Konttisen kesäteatteri

Juhlanvietto aloitetaan uimarannalla jo kello 17 lastenkonsertilla, jossa kuullaan lauluja ja katkelmia Konttisen Kesäteatterin Hölmöläisten kyläsirkus -näytelmästä.  Lapsille on tarjolla myös kasvomaalausta ja sirkustyöpajaa. Koko illan ajan tapahtuma-alueella on käynnissä monenlaista, maksutonta tekemistä koko perheelle. On saunavastojen ja kukkaseppeleiden sidontaa sekä lavatanssin ja flamencon pikakursseja.  Jopa juhannussaunaan ja paljuun pääsee pienellä maksulla, ja syötävää voi ostaa Rokan Street Food -vaunusta ja ravintola Valdemarista.

Iltaohjelma starttaa kello 18, kun lavalle nousee rovaniemeläinen pop- ja hiphop-artisti Kake Karisson. Hänet tunnetaan parhaiten entiselle jääkiekkojoukkueelleen, Roki Rebelsille, tekemästään tunnuskappaleesta.

Juhannuskokko syttyy klo 21.30

Kello 19 toivotetaan Joulupukki tervetulleeksi Kemijoki-rantaan. Rovaniemen kuuluisimman asukkaan kesätervehdyksen ja kaupungin virallisen Suomen suven julistuksen lisäksi keskikesän tunnelmaa kohottaa naiskuoro Vocaliisojen pieni kesäkonsertti.

Kuumien etelän rytmien värittämä ”Tanssikimara” käynnistyy kello 20, jolloin ohjelmalavalle saadaan erilaisia tanssiryhmiä Revontulitanssijoista, Lapin Tanssiopistosta ja Flamenco Articosta.

Kohti kokon sytyttämistä yleisön johdattaa Wanhan musiikin orkesteri. Kaikki voivat liittyä yhteiseen kokkokulkueeseen, jonka päämääränä on kokkoranta. Suuri kokko sytytetään roihuamaan kello 21.30.

”Kokkorannassa luvassa on myös tulitaidetta, joka on sekin yksi Rovaniemen juhannuksen erikoisuuksista”, kertoo Roosa Novala Rovaniemen kaupungin kulttuuripalveluista.

Maailmanennätystä jahdataan kello 22, kun koko Suomi ja Rovaniemi tanssivat yhdessä Hulahula – kappaleen tahtiin. Koreografiaa harjoitellaan yhdessä muutaman kerran illan aikana Lapin Tanssiopiston tanssijoiden opastuksella.

Hula Hula

Hulahula Rovaniemi – Juhannusjuhlat
Aika: pe 23.6. klo 17.00–22.15
Paikka:
Ounaskosken uimaranta ja puistoalue
Juontaja:
Lentävän Poron Teatteri / Jussi Olavi Jokinen
Järjestäjä: Rovaniemen kulttuuripalvelut sekä Visit Rovaniemi

klo 17 – Lastenkonsertti
Konttisen kesäteatteri
klo 18 – Kake Karissonin keikka
klo 19 Suomen suven juhlallisuudet
Rovaniemen kaupungin edustajan Suomen suven julistus
Joulupukin kesätervehdys, Vocaliisojen pieni kesäkonsertti, Lapin Tanssiopisto
klo 20 Tanssikimara
Revontulitanssijat, Lapin Tanssiopisto, Flamenco Ártico (Arctic Cherry sooloesitys), Siepakat
klo 21 Kohti kokon sytytystä
Wanhan musiikin orkesteri. Kokkokulkue johdattaa lavalta kokkorantaan.
klo 21.30 Kokon sytytys
Musiikkia ja tulitaidetta.
klo 22 – Koko Suomi ja Rovaniemi tanssivat yhdessä Hulahula – kappaleen tahtiin.
 klo 22.15 alkaen – Juhannustanssit Valdemarissa (maksullinen)

Koko illan klo 17 -22 kesäistä tekemistä tapahtuma-alueella

Sauna ja palju (maksu 5 €), Saunalautta Erkin Arkki & Santa’s Adventures
Lavatanssin pikakursseja, Napapiirin Seuratanssijat
Flamencon pikakurssi, Flamenco Àrtico
Pomppulinna lapsille
Muotokuvamaalausta (maksullinen), Lapin Taiteilijaseura
Saunavastojen ja kukkaseppeleiden tekemistä
Iltanuotio, mahdollisuus paistaa makkaraa
Tiedekeskus Pilkkeen Bioaika-rekka
Ruokaa ostettavissa Rokan Street Food –vaunusta ja Ravintola Valdemarista

Oheisohjelmat
klo 17-19 Maisemaristeily Kemijoen Helmellä
(maksullinen)
Lähtö Lainaanrannan laiturista Kyydistä voi jäädä pois Valdemarin laituriin, jolloin ehtii mukaan klo 19.00 alkavaan ohjelmaan. Risteilyn toteuttaa Arctic Lifestyle.

Lisää tapahtumasta: www.visitrovaniemi.fi/hula-hula-suomi ja
https://www.facebook.com/events/1443810568973390

LISÄTIETOJA:
Visit Rovaniemi, Kaisa Heiskari puh. 0400 479 954 kaisa.heiskari@visitrovaniemi.fi
Rovaniemen kaupungin kulttuuripalvelut, Roosa Nevala, roosa.nevala@rovaniemi.fi

Järjestäjä:

rovaniemi_cmyk