Arctic Wellbeing -hyvinvointitapahtuma

Rakkauspsykologi Tony Dunderfelt on messujen odotetuimpia puhujia.

Arctic Wellbeing on Rovaniemellä toista kertaa järjestettävä hyvinvointitapahtuma, jonka järjestäjänä toimii Rovaniemen Yrittäjänaiset ry. Kaksipäiväinen tapahtuma täyttää Santasportin 6.–7. lokakuuta 2018. Tapahtumassa on tarkoitus rentoutua ja antaa aikaa itselleen.

Hyvinvointimessuilla voi pääsylipun hinnalla tutustua näytteilleasettajien tarjontaan, osallistua hemmottelu- ja rentoutumishetkiin sekä oppia uutta onnellisuudesta, liikunnasta, terveydestä ja parisuhteesta luennoista ja paneelikeskusteluista.

Molempina messupäivinä ohjelmalavalla nähdään syksyn muotia näytöksissä, jotka tuottaa monimuotoisen kauneuden puolesta puhuva Arctic Cherry. Catwalkilla nähdään myös Miss Rovaniemi 2018 -mallikatselmuksen finalistit ensimmäistä kertaa yhdessä samalla lavalla.

Ohjelmalavan yksi odotetuimmista puhujista on Tony Dunderfelt, joka on arvostettu psykologi, rakkauspsykologi sekä tuttu parisuhdeasiantuntija Elämä pelissä- ja Ensitreffit alttarilla -televisiosarjoista.

”Nykyihmisillä on jatkuva kiire töissä ja harrastuksissa. Kaiken stressin keskellä pitäisi hoitaa vielä parisuhdettakin. Moni ei kuitenkaan tiedä, miten se tapahtuu”. Dunderfelt sanoo.

Psykologina hän luonut kokonaan uuden, piristävän näkemyksen rakkaudesta ja parisuhteesta. Tätä ”rakkauden auringoksi ” nimittämäänsä ajattelua hän avaa Arctic Wellbeing -messujen yleisölle sunnuntaina.

Sunnuntai aloitetaan nauramalla, kun mikrofoniin tarttuu puuma, jolla on asiaa. Yksi Suomen tunnetuimmista stand up -koomikoista Anitta “Iso A” Ahonen tunnetaan asioista suoraan ja häpeilemättä puhuvana rääväsuuna.

Liikuntalääketieteen erikoislääkärilääkäri Joni Keisalaa pääsee kuulemaan molempina messupäivinä. Lauantaisen luennon aiheeksi hän on nostanut matala-asteisen tulehduksen, joka on piilevä tulehdustila elimistössä. Se on merkittävä tekijä yleisimpien kansanterveyttä uhkaavien sairauksien taustalla ja sillä on vaikutuksia myös aivojen toimintaan. Sunnuntaina Keisala pureutuu kasvissyöjän terveyteen. Suosittuun ruokavalioon voi liittyä myös haittoja.

Leena HuovinenSisua, siunausta ja suorituksesta vapaata aluetta. Näistä teemoista luennoi puolestaan rovasti, johtava oppilaitospappi, kisapappi ja työnohjaaja Leena Huovinen, joka kertoo omaavansa kokemuksia yli 20 vuoden ajalta papin työstä kirkon seinien ulkopuolelta.

”Mitä annettavaa papilla on huippu-urheilijoille ja tiedemaailman ihmisille? Mitä on armo? Miten viedä ihmiset ilon, kiitollisuuden ja toivon maisemiin?”, pohtii Leena Huovinen tapahtumassa sunnuntai-iltapäivänä.

Lapin yliopiston kasvatuspsykologian professori Kaarina Määtän lauantaisen luennon aiheita ovat rakkaus työhön, ihmissuhteet ja rakkaus voimavarana ihmisen elämänkaaressa sekä menestyminen työssä, perheessä ja rakkaudessa.

Anna valosi loistaa -paneelikeskustelu

Lauantain kohokohtia tulee olemaan myös paneeli, jota vetää kouluttaja, työnohjaaja ja coach Paula Kähkönen. Keskustelun teemana on ”Anna valosi loistaa” ja valokeilaan nostetaan tutut rovaniemeläiset, jotka paljastavat omia hyvinvoinnin avaimiansa. Avoimeen keskusteluun heittäytyvät Musiikkikoulu Pop Upin Heli Kalliokumpu, Arctic Design Shopin Tea Latvala ja Yle Rovaniemen ääni Tapio Räihä.

Helin musiikkikoulu Pop Up on toiminut Rovaniemellä noin kaksi vuotta. Yhdessä puolisonsa kanssa yrittäjänainen on kasvattanut koulunsa toimintaa musiikkiyhteisöksi, joka liikuttaa tällä hetkellä lähes kymmenkuntaa opettajaa ja satoja oppilaita. Opetustyön lisäksi Heli keikkailee säännöllisesti mm. bilebändi Kopla X:n solistina, sekä tekee ja esittää myös omaa musiikkiaan.

Pohojanmaan kautta Rovaniemelle asettunut Tea Latvala suunnittelee, valmistuttaa, markkinoi ja myy puisia dildoja eli hieromasauvoja Teatiamo Industries -yrityksensä nimissä. Tea pyörittää myös Arctic Design Shopia, jossa myydään lähes 70 eri pienyrittäjän ja suunnittelijan tuotteita. Miten Tea pitää huolta omista vahvuuksistaan ja omasta hyvinvoinnistaan kiireisessä matkaajanaisen arjessa?

Elävän musiikin suurkuluttaja, jazzyhdistysten perustaja Rovaniemen Tapio Räihä on tuttu, lempeä ääni Yle Radiosta. Radioura alkoi vuonna 1988. Työuransa Tapio aloitti ravintola dj:na ja ohjelmatoimiston omistajana 1980 -luvun alussa. Viisi vuotta Radio- ja televisiotoimittajien liiton puheenjohtajana ja nyt Suomen journalistiliiton valtuuston puheenjohtaja vuodesta 2012 alkaen on antanut Tapiolle laajan perspektiivin media-alaan. Mistä rakentuu tämän miehen hyvinvoinnin peruspilarit? Yksi on ilmiselvästi musiikki.

AW_perusLOGOcmyk (1)

Arctic Wellbeing -messut
Aukioloajat:
LA 6.10. klo 10-17
SU 7.10. klo 10-16
Messupäivät juontaa Harriet Urponen

OHJELMA
Lauantai 6.10.
Klo 10 Esko Lotvonen, kaupunginjohtaja avaa messut
Klo 11 Kaarina Määttä, “Onnen neliapila – miten menestyä työssä ja elämässä”
Klo 13 Joni Keisala, “Matala-asteinen tulehdus ja liikunta”
Klo 15 Muotinäytös
Klo 16 Paneelikeskustelu, “Anna valosi loistaa”

Sunnuntai 7.10.
Klo 10 Anitta “iso A” Ahonen, “Saa fAnittaa – puumalla on asiaa”
Klo 11 Tony Dunderfelt, “Rakkauden aurinko – Hyvinvointia ihmissuhteista”
Klo 13 Joni Keisala, “Kasvissyöjien terveys”
Klo 14 Muotinäytös
Klo 15 Leena Huovinen, “Sisua, siunausta ja suorituksesta vapaata aluetta!”

www.arcticwellbeing.fi

LISÄTIETOJA:  Paula Kormano, Rovaniemen yrittäjänaiset ry p. 040 044 2802 paula.kormano@pp.inet.fi

Järjestäjä:

ryn