Arctic Art and Design Summer 2019

Valtakatu muuttuu jälleen taidekaduksi. Jo kolmatta vuotta järjestettävä Arctic Art and Design Summer – tai tuttavallisemmin Taidekesä – piristää Rovaniemen kesän kaupunkikuvaa arktisella taiteella ja designilla, joita paikalliset ja matkailijat pääsevät vapaasti ihastelemaan. 

Arctic Light Hotellin järjestämä tapahtuma on jo kahtena vuonna niittänyt palkintoja ja tunnustuksia mm. Vuoden kulttuuritekona. Tänä kesänä tapahtuma laajenee entisestään Valtakadulta myös Maakuntakadun ja Pekankadun risteykseen sisarhotelli Arctic City Hotellin sisäpihalle- ja tiloihin. Lapin yliopiston sisustus- ja tekstiilimuotoilun opiskelijat ovat jälleen luoneet uutta, värikästä taidetta Valtakadun yli, ja Arctic Light Hotellin sekä Arctic City Hotellin lisäksi opiskelijoiden luomuksia ripustetaan tällä kertaa myös Hostel Café Koti sekä Kauppayhtiön tiloihin.

Taidekatu Valtakatu alkaa Valtakatu 30:n julkisivuseinän muraalimaalauksesta, jatkuen Kauppayhtiön uuteen Edge Gallery -taidegalleriaan ja Arctic Light Hotellin edustan taiteeseen, mikä sisältää mm. rovaniemeläistaiteilija Risto Immosen veistokset. Hostel Café Kotia koristaa myös vaihtuva taide ja koko kesän kattavat erilaiset tapahtumat, jotka löytyvät yrityksen omasta sosiaalisesta mediasta. Taidekierros huipentuu Arctic City Hotellin sisäpihalle sekä paikallisen valokuvaajan Kaisa Sirénin näyttelyyn hotellin aulassa ja kokoustiloissa.

Tapahtuman avajaisia juhlistetaan perjantaina 14.6. peräti kahden uuden taidenäyttelyn avajaisten voimin: Valokuvaaja Kaisa Sirénin näyttelyn avajaisia vietetään Arctic City Hotellissa klo 17-19, ja Kauppayhtiön tiloissa esitellään rovaniemeläistyneen, belgialaislähtöisen Lieven De Rycken pop- ja katutaiteen kokoelmaa hänen uudessa Edge Gallery -taidegalleriassa klo 18 alkaen. Molempiin avajaisiin on vapaa pääsy.

Lisäksi ensimmäistä kertaa järjestettävä juomakulttuuritapahtuma Rovaniemi Drink Weekend kokoaa viikonlopuksi Hostel Café Kodin sekä Arctic Light Hotellin Plan B -baarin tiloihin erilaisia juomatuottajia, joita pääsee jututtamaan ja heidän tuotteisiinsa tutustumaan perjantaina ja lauantaina 14.-15.6. Tapahtuman Facebookista löytyy tarkemmat tiedot ja aikataulut.

Arctic Art and Design Summer jatkuu 15.9. saakka, ja tarkempia tietoja taiteilijoista ja tapahtumasta löytyy osoitteesta http://www.arcticdesignsummer.com

Lisätietoa:  Arctic Light Hotel Kehitysjohtaja Isabella Gröhn isabella.grohn@arctochotelcollection.fi Puh.  040 77 29298

Järjestäjä: