Tanja Martimo voi pitää lomaa jo yrittäjäuransa ensimmäisenä kesänä

Yrittäjistä jopa kymmenen prosenttia jättää kesäloman kokonaan väliin tai lomailee vain 1-2 viikkoa – jos ja kun se on mahdollista.  Rovaniemeläinen Tanja Martimo sen sijaan pitää heti yrittäjäuransa alkumetreillä kunnon kesäloman.

Kun Tanja sai viime lokakuussa perustamalleen Kota Ky:lle Y-tunnuksen, ei hän olisi uskonut, että jo seuraavana keväänä hänen kommunikaatio-ohjaus- ja avustuspalvelullaan olisi kolme tuntityöntekijää.  Lähiaikoina tiimiin rekrytoidaan vielä kaksi työntekijää lisää.

”Olin valmistautunut siihen, että yrittäjänä työ ja vapaa-aika sekoittuvat täysin ja että työpäiväni tulevat olemaan ympäripyöreitä, mutta toisin kävi. Voin pitää koko heinäkuun lomaa”, iloitsee Tanja.

Työntekijöiden ja apukäsien palkkaamiseen Tanjan sai innostumaan Lapin TE-toimiston Onnistu rekrytoinnissa -palvelu, johon hänet neuvoi mukaan Rovaniemen Kehitys Oy:n yrityskehittäjä Eija Jussila-Salmi.  Maksuton palvelu on tullut Rovaniemelle tänä keväänä.

”Työntekijän rekrytointi on yksinyrittäjälle iso ratkaisu. Oli hienoa, että sain palvelun kautta maksutta huippuhyvän sparraajan, Tamora Oy:n Kirsi Parviaisen. Kirsi on itsekin yrittäjä ja puhui kanssani samaa kieltä. Jokainen tapaaminen vei yritystäni hurjasti eteenpäin”, Tanja kertoo.

Henkilökohtaisten tapaamisten aikana naiset pohtivat yhdessä muun muassa sitä, mitkä ovat sellaisia työtehtäviä, joista Tanja voisi luopua ja jotka joku toinen voi tehdä. Yrittäjä tämä askel voi olla vaikein – moni haluaa tehdä kaiken itse.

Tanja tietää, että ensimmäisten työntekijöiden palkkaaminen olisi ilman sparraajaa tapahtunut paljon myöhemmin.

”Kirsin sparrauksen avulla pystyn  katsomaan pitkälle tulevaisuuteen.  Minulla on visio siitä, että voin kasvattaa ja kehittää liiketoimintaani.  Rekrytointi on tässä avainasemassa”, pohtii Tanja.

Palvelutarjontansa laajentamiseksi hän opiskelee jatkuvasti lisää. Tällä hetkellä hän suorittaa neuropsykiatrisen ohjaajan tutkintoa ja tähtäimessä on vielä puhevammaisten tulkin koulutus.

Myös yrittäjäksi Tanja lähti rohkeasti suoraan koulunpenkiltä. Hän valmistui vasta viime syksynä viittomakielen ohjaajaksi Rovalasta. Ensimmäiset asiakkuudet löytyivät helposti, sillä Lapissa on tällä hetkellä vain muutama kommunikaatio-ohjaus- ja avustuspalvelua tarjoava yritys. Kasvulle on kaikki mahdollisuudet.

Onnistu rekrytoinnissa –tilaisuus Rovaniemellä 13.6.2017 klo 8.30-10.30, Lapin TE-toimisto, Valtakatu 16, 1. krs, Rovaniemi
Tule hakemaan ensimmäiset vinkit ja keskustelemaan oman yrityksesi tilanteesta.
Tarjoilujen varaamiseksi ilmoittauduthan TÄSTÄ LINKISTÄ
https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/a5cae2c1-8fed-4cbe-ad9a-1dc83408906a?displayId=Fin1188018