Tällä viikolla rovaniemeläiset yritykset avaavat ovensa työnhakijoille

Kuvassa: Kauppias Mari Mustonen (vas.) innosti yrityskierroksella Mer Mönkköstä hakemaan töitä kaupaltaan – Meillä on jatkuva haku päällä.

 

Työpaikat tutuksi -kierros on käynnissä

Rovaniemeläinen 19-vuotias Mer Mönkkönen on joulukuussa saanut valkolakin, mutta nuoren naisen tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä täysin auki. Hän lähti mukaan Työpaikat tutuiksi -yritysvierailukierrokselle, joka avaa kolmen päivän aikana ovet yli kymmeneen eri alan yritykseen. Kierros on kaikille avoin ja jokainen voi valita itseään kiinnostavat vierailukohteet.

Mer aloitti oman kierroksensa K-Supermarket Kauppatorilta, jossa kauppias Mari Mustonen kertoi innostavasti kaupan alasta ja antoi myös hyödyllisiä käytännön vinkkejä työnhakuun.

”Meille tulee todella paljon hakemuksia postitse, mutta aina on paras, jos tulee itse kaupalle tapaamaan minua. Varsinaiseen työhaastatteluun otan aina mukaan sitten myös jonkun työntekijöistämme, jonka mielipide tulevasta kollegasta vaikuttaa lopullisiin valintoihin. Haluamme, että tyyppi sopii meidän tiimiimme, jossa tehdään töitä tosissaan, mutta ei totisina”, Mari sanoo.

Tämän viikon torstaihin jatkuva yrityskierros on luonteva osa myös Rovaniemen Ohjaamon toimintaa, jonka keskeisenä tavoitteena on nuorten työllistymisen edistäminen. Mer on löytänyt tiensä Ohjaamoon ystäviensä vinkistä.

”Koska en vielä tiedä mitä alkaisin opiskella tai millaista työtä haluaisin tulevaisuudessa tehdä, kaverit innostivat minua tulemaan Ohjaamolle. He kertoivat, että siitä on ollut oikeasti hyötyä. Moni on löytänyt työpaikankin”, kertoo Mer.

K-Supermarketissa nuorta naista kiinnostaisi eniten ehkä työskentely kassalla.

”Tämä kaupan maailma on täynnä mahdollisuuksia. Jos olet innostunut ja tarpeeksi kunnianhimoinen, voit edetä vaikka Keskon pääjohtajaksi”, kauppias innostaa.

Mukana Työpaikat tutuksi -kierroksella on rovaniemeläisyrityksiä muun muassa rakennus-, sote-, metalli- sekä hotelli- ja ravintola-alalta. Joukosta löytyy myös henkilöstöpalveluyrityksiä.

”Kaikki ovat kierrokselle tervetulleita – ikään, koulutukseen ja työkokemukseen katsomatta. Haluamme tarjota kaikille kasvokkaisen kohtaamisen mahdollisuuksia, poistaa turhia mutkia työnhaun tieltä ja lisätä tietoisuutta paikallisten yritysten tarjoamista mahdollisuuksista”, toteaa yrityskoordinaattori Heikki Pantsar Rovaniemen kaupungin työllisyyspalveluista.

Kierros toteutetaan yhteistyössä Rovaniemen kaupungin, alueen oppilaitosten ja Likiliikkeen kanssa.

Lisätietoja: ohjaamo@rovaniemi.fi tai puh. 040 772 9236