Taito 2020 -palkinnon kunniamaininta Koru- ja Taidekäsityö A.Kangasniemelle

Taitoliitto jakaa joka toinen vuosi valtakunnallisen Taito-palkinnon, joka on merkittävin kotimainen käsityöyrittäjyyden tunnustuspalkinto. Palkinnon suuruus on 6000 euroa ja sen lahjoittaa LähiTapiola. Palkinnon saajaksi esitettiin 39 erilaista käsityöalan yritystä ja toimijaa eri puolilta Suomea. Mukana oli erilaisia yrityksiä, hyvin pieniä yhden hengen yrityksiä ja useita henkilöitä työllistäviä yrityksiä. Voittajan valitsi Taitoliiton nimeämä palkintoraati ja raati päätti antaa myös kaksi kunniamainintaa.

Taito-palkintoraati on myöntänyt Vuoden 2020 Taito-palkinnon Iltamaa -ryijynsuunnitteluyritykselle, Jen’s Finland Oy:lle. Vuoden 2020 Taito-palkinnon lisäksi palkintoraati halusi jakaa kaksi kunniamainintaa, joista toinen myönnettiin rovaniemeläiselle Koru- ja Taidekäsityö A.Kangasniemi Ky:lle. Toisen kunniamaininnan sai T:mi Kiesimestarit.

Rovaniemellä Ounasjoen varressa Ari ja Irene Kangasniemi pyörittävät käsityömatkailun uranuurtajayritystä. Yritys palvelee maailmanlaajuisesti matkailijoita ja tarjoaa heille käsityöelämyksiä tuotteina ja työpajoina. Taito-palkintoraati piti yli 20 vuotta toimineen yrityksen toimintaa matkailullisesti ainutlaatuisena ja merkittävänä tapana jakaa suomalaista käsityötaitoa eteenpäin. www.hornwork.fi

 “Vallitsevissa olosuhteissa emme valitettavasti voineet järjestää palkitsemistilaisuutta, joten toimitamme kunniakirjat sähköisenä. Toivomme että huomio kannustaa eteenpäin yrittäjänä ja toivomme myös terveyttä ja voimia poikkeuksellisten olosuhteiden ajalle”, raati kommentoi.

Lisätietoa palkituista: https://www.taito.fi/taitopalkinto2020