Satu ja Mika remontoivat cityasunnon Rovaniemen matkailijoille

Kahden hengen huoneisto keskellä kaupunkia, omalla sisäänkäynnillä ja hyvin varustellulla minikeittiöllä. Tällaiselle omatoimimatkaajalle sopivalle majoitusvaihtoehdolle tuntuu olevan nyt ennennäkemätön kysyntä Rovaniemellä.

Hyvä esimerkki on tällä viikolla välitykseen tullut Pajusto Aparment Korkalonkadulla. Kun rovaniemeläiset Satu Urasto ja Mika Pajuniemi laittoivat remontoimansa, 35 neliön asunnon välitettäväksi Booking.com -verkkosivustolle, varattiin se jouluksi ja uudeksi vuodeksi ensimmäisen julkaisutunnin aikana.

”Tiesimme, että Rovaniemi on vuoden vaihteessa täynnä matkailijoita, mutta kyllä vauhti yllätti iloisesti”, naureskelee huoneiston remonttia vielä viimeistelevä Mika Pajuniemi.

Pariskunta odottaa ensimmäisiä majoittujia jo parin päivän kuluttua. He ovat tehneet periaatepäätöksen siitä, että tarjoutuvat jatkossa noutamaan kaikki majoittujansa joko lentokentältä tai juna-asemalta. Asiakkaan henkilökohtainen kohtaaminen ja palvelu on heille pitkän linjan ravintola- ja matkailuammattilaisina ykkösasia.

”Vaikka puhutaan omatoimimatkailusta, haluamme majoittujan tuntevan itsensä tervetulleeksi. Lisäksi kutsumme kaikki huoneistossamme yöpyvät aamukahville kahvilaamme”; kertoo Satu.

gluteeniton-aamupala

Helpoksi palvelun tekee Sadun pyörittämä kahvila, Cafe Catering Soppa & Sumppi, joka sijaitsee aivan vuokrattavan huoneiston seinänaapurina. Kahvilan erikoisuus on gluteenittomuus: kaikki kahvilan tiskin ja lounabuffetissa sopii keliaakikoille. Leivät, kakut ja leivokset ovat aina myös itse leivottuja.

”Tarjoamme majoittujille ilmaiset kahvit ja hän voi sitten halutessaan ostaa vaikka täytetyn sämpylän aamiaiseksi. Meillä ei ole siis pakko kokata omassa huoneistossa. Olemme siinä mielessä huoneiston ja hotellin yhdistelmä.”

Satu ja Mika päättivät laittaa ostamansa asunnon välitettäväksi Booking.comin kautta. Se tuntui helpoimmalta ja varmimmalta vaihtoehdolta. Maailman johtavan online-majoitusvarauksia välittävän yhtiön verkkosivustolta varataan joka päivä yli miljoona huoneyötä aina pienistä perheomisteisista bed & breakfast -paikoista huoneistoihin ja viiden tähden luksussviitteihin. Booking.comin hiljattain lanseeraama -sisarsivusto keskittyy täysin itsepalvelumajoitukseen. Rovaniemeltä palvelussa on yli 80 kohdetta.