Rovaniemi Hirsitalot rakentaa ekokorttelin Lentokentäntien varteen

 Vahvasti vientiin keskittynyt rovaniemeläinen hirsitalotoimittaja Rovaniemi Hirsitalot Oy rakentaa uuden pääkonttorinsa Rovaniemelle Lentokentäntien varteen. Yhtiön tavoitteena on luoda matkailijavirtojen läheisyyteen kokonainen ekokortteli, jossa toimisi useita arktiseen rakentamiseen, turvallisuuteen ja energiatehokkuuteen erikoistuneita yrityksiä.

”Etsimme parhaillaan yhteistyökumppaneita ja yrityksiä, jotka edustavat Rovaniemen monipuolista arktista osaamista. Lentokentälle johtavalla tiellä katseet keräävästä hirsikompleksista tulee näyteikkuna koko pohjoiselle ekorakentamiselle”, sanoo Rovaniemi Hirsitalojen toimitusjohtaja Timo Kähkönen.

Kaksikerroksinen, näyttävä pääkonttori nousee osoitteeseen Teknotie 1. Rakennusoikeutta koko korttelissa on noin 3800 neliömetriä.

”Pääkonttorimme on jo suunnittelupöydällä ja arkkitehti Asko Lax on tehnyt siitä ensimmäiset tyyliesimerkit. Tavoitteenamme on aloittaa rakennustyöt ensi vuoden alusta siten, että avajaisia vietettäisiin jouluna 2019”, kertoo Kähkönen.

Tänä keväänä Rovaniemi Hirsitalot Oy myi Joulupukin Pajakylässä vuodesta 2014 toimineen Show Roominsa uusille yrittäjille, jotka avaavat siinä Balmuirin luksusmyymälän tänä kesänä.

”Halusimme rakentaa referenssikohteemme asiakasvirtojen äärelle, mutta Napapiirin matkailun kovassa kasvussa jäimme turistien jalkoihin. Uusi, kaupallisempien tuotteiden yritys hyötyy huomattavasti enemmän siitä, että ovesta tulvii sisään jopa toistakymmentä bussilastillista turisteja yhden päivän aikana. Hirsitalokauppojakin toki syntyi, mutta toisentyyppiselle kaupankäynnille  paikka on iso mahdollisuus”, Kähkönen uskoo.

Vuonna 2009 perustetun Rovaniemi Hirsitalot Oy:n liikevaihdosta valtaosa kertyy viennistä Venäjälle, Aasiaan ja Keski-Eurooppaan. Yhiöllä on myyntitoimistot Rovaniemen lisäksi Pietarissa ja Moskovassa sekä Ranskan Nantesissa ja Itävallan Admontissa.

LISÄTIETOJA: Timo Kähkönen, toimitusjohtaja Puh. 0400 663 999 timo@loghouse.fi www.loghouse.fi