Rovaniemen vuoden yrittäjänainen on Sirpa Erola

Rovaniemen Yrittäjänaiset ry on valinnut Vuoden 2018 yrittäjänaiseksi kukkakauppa- ja hautaustoimistoyrittäjä Sirpa Erolan. Erola on ollut yrittäjänä vuodesta 2004 lähtien, mutta on työskennellyt Kukka-Aitta -yrityksessään jo 1990-luvun alusta alkaen.

Vuonna 1962 Elli Malisen perustama Kukka-Aitta on yksi Rovaniemen vanhimmista yhä toimivista yrityksistä. Nykyisessä osoitteessaan Korkalonkatu 2:ssa se on palvellut jo vuodesta 1979 lähtien. Kukkakaupan lisäksi yritykseen kuuluu myös Rovaniemen Hautaustoimisto Elli Malinen Oy, jossa jo neljäs sukupolvi palvelee rovaniemeläisiä kaikissa hautausjärjestelyihin liittyvissä asioissa pitkällä kokemuksella ja ammattitaidolla.

Kolmen lapsen äiti Sirpa Erola (43) tunnetaan työteliäänä yrittäjänaisena, joka on oman työnsä ohella opiskellut floristiksi, floristimestariksi sekä merkonomiksi. Erola osallistuu ahkerasti Rovaniemen yrittäjänaisten yhdistystoimintaan. Yhdistyksen hallituksessa hän on ollut mukana kuusi vuotta, joista viimeiset viisi sihteerinä. Myös valtakunnallisiin naisyrittäjien tapahtumiin hän osallistuu aktiivisesti.

Rovaniemen naisyrittäjien puheenjohtaja Kerttu Helynen haluaa nostaa esille Sirpa Erolan talkoohengen ja hiljaisen ahkeroinnin yhteiseksi hyväksi. Tunnustuspalkinto jaettiin 6. lokakuuta Rovaniemen naisyrittäjien järjestämässä Arctic Wellbeing -hyvinvointitapahtumassa.

”Olen todella yllättynyt ja totta kai hyvin otettu, sillä koen että tämän olevan suuri tunnustus panoksestani paikallisten yrittäjänaisten puolesta.”, Sirpa Erola sanoo.

Vuoden yrittäjänaisen mielestä yhdistystoiminnasta saa voimaa ja jaksamista. Hän kokee, että samanhenkisen seuran ja vertaistuen ansiosta on helpompi selvitä yrittäjän arjen haasteista.

Rovaniemen yrittäjänaiset ry juhlii tänä 70-vuotisjuhlavuottaan. Myös Suomen valtakunnallinen yrittäjänainen 2018 on rovaniemeläinen, yhdistyksen puheenjohtaja Kerttu Helynen.