Rovaniemen vuoden yrittäjänainen on Mervi Kaukua

Rovaniemen Yrittäjänaiset ry on valinnut Vuoden 2019 yrittäjänaiseksi väri- ja sisustusalan yrittäjä Mervi Kaukuan. Kaukua on työskennellyt jo lähes 30 vuotta Rovaniemen Väri ja Matto Oy:ssä, jonka on perustanut hänen isänsä vuonna 1966.

Jo 50 henkilöä työllistävän Rovaniemen Väri ja Matto konsernin liikevaihto oli vuonna 2018 yhteensä 10,7 miljoonaa euroa.  Värisilmä-ketjuun kuuluvalla perheyrityksellä on tänä päivänä myymälät Rovaniemen lisäksi Kemijärvellä, Kemissä, Torniossa ja Oulussa sekä asennustoimintaa Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa harjoittava sisustusurakointiyritys. Tänä vuonna yhtiö on avannut myymälän myös Vantaan Tammistoon.

Vuoden 2019 yrittäjänaiseksi valittu Mervi Kaukua tunnetaan ulospäinsuuntautuneena, positiivisena ja paikallista palvelua ihmisläheisesti kehittävänä yrittäjänaisena, joka on ehtinyt työnsä ohella osallistua myös Rovaniemen yrittäjänaisten yhdistystoimintaan.

Tunnustuspalkinto jaettiin lauantaina 14. joulukuuta Rovaniemen naisyrittäjien vuoden päätöstilaisuudessa.

”Minut onnistuttiin nyt todella yllättämään! Pitkän linjan yrittäjänä koen tämän hyvin merkityksellisenä tunnustuksena, joka tuo arkeen uutta potkua. Ajatuksissani jaan tunnustuksen nyt jo vapaalla olevan Eija-äitini kanssa. Hän on antanut merkittävän osan elämästään yrityksellemme  ja toimii tsempparinamme  edelleen”, sanoo Mervi Kaukua.

Kaukua on ollut aktiivisesti mukana Värisilmä-ketjussa uudistamassa väri-ja sisustusalan kauppaa.

”Ihmiseltä ihmiselle toteutettu ammattitaitoinen, yksilöllinen ja joustava palvelu paikallisilla mausteilla. Se on minun ja meidän koko tiimimme sydämen asia”,  summaa Kaukua.

Yhdistystoiminnasta Vuoden yrittäjänainen kokee saaneensa ennen kaikkea uusia ystäviä, naurua ja hyvää mieltä.  Verkostosta on löytynyt myös tärkeitä yhteistyökumppaneita ja uusia asiakkuuksia.

Kaukuan ohella palkittiin myös Vuoden yhdistysaktiivi. Hän on entinen kaupan alan yrittäjä Pirjo Mylläri, joka on omistautunut yhdistystoimintaan. Hän tekee töitä pyyteettömästi ja suurella sydämellä.

 

LISÄTIETOJA:

Mervi Kaukua, puh. 040 735 1363  mervi.kaukua@varisilma.fi

Rovaniemen Yrittäjänaisten puheenjohtaja Paula Kormano, puh. 0400 442802