Rovaniemen uusin yrittäjäyhteisö Suoska

Kuvassa: Lähes koko yrittäjäyhteisö Suoskan kalusto on kierrätettyä. Etualalla Seikka Designin Leena ja Petri Törmänen, keskellä Tunnelmatuotteen Petri ja Niina Siivonen sekä kahvia tarjoilemassa Kaamos kahvipaahtimon Juho Kuure.

Yhteisöissä toimiminen kiinnostaa nyt pieniä yrityksiä. Viimeisimpänä Rovaniemellä on avattu kolmen yrityksen yhteistila entisessä autotallissa Suosiolankadulla. Uusi yrittäjäyhteisö Suoska on antanut paikan hylätyille tavaroille ja rakennustarvikkeille. Jopa kokonaisen kahvilan kalusto on saatu ilmaiseksi.

Suosiolankadun yrittäjäyhteisön muodostavat Seikka Designin Petri ja Leena Törmänen, Tunnelmatuotteen Niina ja Petri Siivonen sekä Kaamos kahvipaahtimon Juho Kuure.

”Olemme rakentaneet tilat talkoillen omin voimin kevään ja kesän aikana. Suurin osa eli yli 90 prosenttia kaikista rakennustarvikkeista on saatu eri kierrätyskanavien kautta.”, yrittäjät kertovat.

Yhteisöllisyys tuntuu tervetulleelta piristysruiskeelta aiemmin kotikonttoreissaan työskennelleestä viisikosta. Sosiaalisempien työpäivien lisäksi yhteiset tilat toimivat paremmin myös asiakastapaamisissa ja omien tuotteiden esittelytilaisuuksissa.

luonnelinnut_kuva

Kolmesta persoonallisesta yrityksestä Seikka Design on Petri Törmäsen vuonna 2016 perustama tuotesuunnittelua ja graafista muotoilua tekevä yritys. Suunnittelupalvelun lisäksi Seikka Design myy suunnittelemiaan postikortteja ja muita tuotteita yli 20 jälleenmyyjän kautta ympäri Suomea. Tuoteperheisiin kuuluvat ”Suomen Luonnelinnut”, ”Aforis” ja uusimpana ”Hittu-kissaa riepoo” -tuotteet.

”Rakastan huumoria ja tarinoita, jotka näkyvät tuotteissani. Esimerkiksi postikorttisarjassani on 30 erilaista lintua, joilla on kaikilla erilainen luonne. Omia ja muiden piirteitä voi löytää useammastakin linnusta. Kullekin linnulle löytyy “latinankielinen” nimi sekä kuvaus lajille ominaisesta käyttäytymisestä”, kertoo Petri Törmänen.

Kaamos Kahvipaahtimo Oy on erikoistunut itse suunniteltuun ja paikan päällä tuorepaahdettuun kahviin Lappi-tarinoilla höystettynä. Yrityksen on perustanut Juho Kuure keväällä 2018.

”Uusien kahvien ja makujen luominen on minulle sydämen asia. Haluan tehdä kahvista elämyksen. Tuorepaahdetun kahvin tunnistaa sen mausta. Kun kahvi on tuoretta, maut ja aromit pääsevät oikeuksiinsa”, kertoo Juho Kuure.

Tunnelmatuote on vuonna 2017 perustettu, Niina ja Petri Siivosen luotsaama yritys, joka valmistaa tunnelmallisia lahjatuotteita yksityisille ja yrityksille. Laserkaiverrukseen ja käsityöhön erikoistunut pariskunta valmistaa tuotteita vauvasta vaariin – tuttiketjuista, tuikkualustoihin ja kahvimitoista huonetuoksuihin.

”Käsityö, tunnelmallisuus ja Made in Lapland ovat se meidän juttu!”, sanovat Siivoset.

Tunnelmatuotteen yrittäjä Petri Siivonen.
Tunnelmatuotteen yrittäjä Petri Siivonen.

 

Niina Siivonen tekee Suoskalla muun muassa vauvoille purtavia koruja.
Niina Siivonen tekee Suoskalla muun muassa vauvoille purtavia koruja.
Suoskalla paahtuu rovaniemeläistä kahvia Kaamos kahvipaahtimen huippupaahtimella.
Suoskalla paahtuu rovaniemeläistä kahvia Kaamos kahvipaahtimen huippupaahtimella.

 

Suoskan avajaiset lauantaina 27.10. klo 12-16. Talo tarjoaa kahvia ja juustokakkua. Luvassa on myös arvontaa sekä avajaistarjouksia. Osoite Suosiolankatu 8.