Rovaniemen kaupunki ottaa yrityspalvelusetelit käyttöön nopeutetulla aikataululla koronavirustilanteen vuoksi

Infotilaisuus keskiviikkona 1.4. klo 17 alkaen livelähetyksenä

 

Yrittäjille on tarjolla ajankohtaista rahoitus- ja avustusinfoa keskiviikkona 1. huhtikuuta.  Business Rovaniemi järjestää alueen yrittäjille livestriimatun tiedotustilaisuuden yrityspalvelusetelin nopeutetusta käyttöönotosta sekä Rovaniemen kaupungin paikallisille yrittäjille suunnatuista tukitoimista, joista kaupunginhallitus päättää kokouksessaan 30.3.2020.

Tiedotustilaisuus järjestetään ke 1.4.2020 kello 17 alkaen livelähetyksenä. Linkki verkkotapahtumaan osallistumiseksi löytyy keskiviikkona osoitteesta www.businessrovaniemi.fi, jonne koko infotilaisuus tulee myös jälkeenpäin katsottavaksi.

 

Business Rovaniemen kautta jaetaan tänä vuonna 150 000 euroa

Yrityspalveluseteli toimii Rovaniemen kaupungin elinkeinopolitiikan uutena välineenä. Tänä vuonna on päätetty jakaa Business Rovaniemen kautta 150 000 euroa. Palvelusetelin tarkoitus on tukea rovaniemeläisten pk-yritysten kasvua ja kansainvälistymistä ja auttaa omistajanvaihdostilanteissa.

Rovaniemen kaupunki ottaa käyttöön yrityspalvelusetelin 1.5.2020 alkaen. Palveluntuottajien haku käynnistyy välittömästi 1.4.2020.

Rovaniemen kaupungin myöntämän yrityspalvelusetelin arvo on 2500 euroa (alv 0%) tai 5000 euroa (alv 0 %), josta yritysten omavastuuosuus on 20 prosenttia.  Yrityspalveluseteli on voimassa 6 kuukautta.

Yrityspalveluseteli on Rovaniemen kaupungin sitoumus korvata asiakkaan puolesta osa palveluntuottajan suorittaman palvelun hinnasta em. arvoon saakka.

 

Uuden palvelujärjestelmän käyttöönotto

Kaupunki on päättänyt ottaa käyttöön yrityspalvelusetelissään Vaana.fi -palvelujärjestelmän, joka helpottaa yrityksiä ja toimijoita setelin hyödyntämisessä. Kaikki hyväksytyt palveluntuottajat tullaan rekisteröimään toukokuun aikana Vaana.fi -järjestelmään, josta yritykset voivat valita oman palveluntuottajan.

Yrityspalvelusetelin tehtävänä on edistää myös yksityisten yrityspalvelumarkkinoiden kehittymistä Rovaniemen seudulla. Seteli täydentää muita julkisrahoitteisia asiantuntijapalveluita, kuten ELY-keskuksen palveluja, ja on ketterä instrumentti rovaniemeläisten pk-yritysten tarpeisiin.

Yrityspalvelusetelin tavoitteena on osaltaan tukea yritysten kehittämistoiminnan jatkumista tai aktivoitumista sekä yritysten liikevaihdon ja työpaikkojen kasvua.

Yrityspalvelusetelillä voidaan hankkia seuraavia yritystoiminnan kehittämiseen liittyviä asiantuntijapalveluita:

  • Kansainvälistymisen suunnittelu ja markkinaselvitykset
  • Kansainvälistymiseen liittyvät messuosallistumiset (ulkomaat ja kotimaan); osallistumismaksu, osastopaikkamaksu ja matkat
  • Kasvuun liittyvät rahoitus- ja investointisuunnitelmat, sekä hakemukset
  • Taloushallinnon kehittämisen palvelut
  • Kasvuun liittyvä laki- ja sopimusneuvonta
  • Kasvuun tähtäävät neuvonanto ja selvityspalvelut yrityksien hallituksille ja johtoryhmille
  • Yrityksen strategia ja johtaminen
  • Tuotekehitys, tuotteistaminen ja palvelumuotoilu
  • Myynnin ja markkinoinnin kehittämiseen liittyvät palvelut
  • Omistajanvaihdokseen liittyvät arvonmääritykset, laki- ja sopimusneuvonta

 

Lisätietoja:
Toimialajohtaja Jukka Kujala puh. 040 6402718    jukka.kujala@rovaniemi.fi
Yrityskehittäjä Merja Majanen puh. 040 132 7604  merja.majanen@businessrovaniemi.fi