Rovaniemellä kehitettiin koronan hiljentämään kauppakeskukseen oma Ostoraha

KUVA: Pekka Rinne on avannut kauppakeskus Rinteenkulman 13 vuotta sitten. Talo on vetänyt vuosien aikana jo yli 40 miljoonaa kävijää. Historian haastavin ajanjakso sai pohtimaan uusia ideoita. 

Vallitseva sosiaalinen eristäytyminen on saanutkauppakeskusten kauppiaat pohtimaan uusia ideoita ostamiseen ja lahjan antamiseen. Ideoinnin tuloksena rovaniemeläinen Kauppakeskus Rinteenkulma on ottanut käyttöönsä yhteistyössä yrittäjien kanssa kehitetyn uuden ajan lahjakortin, verkosta hankittavan Ostoraha-palvelun. 

“Aina me olemme jotain keksineet! Nyt kehittämämme Ostorahan tarkoituksena on auttaa yrittäjiä korjaamaan nopeammin koronapandemian aiheuttama myynnin notkahdus yhdessä rintamassa”, kertoo kauppakeskusjohtaja Pekka Rinne, joka pitkällä kauppiasurallaan on tottunut ideoimaan uutta.

Käytännössä asiakas saa 50 euron ostorahan 45 eurolla. Ostoraha sisältää 10 prosentin ostoedun, jonka ansiosta lahjakortti mahdollistaa lisäalennuksen myös alennetuista tuotteista.Maksuvälineenä se toimii sähköisellä koodilla, joten se on helppo lähettää lahjakorttina ystävälle tai sukulaiselle.

“Asiakkaillemme ostoraha mahdollistaa rahanarvoisen edun. Me puolestamme kauppakeskuksen vuokranantajana sitoudumme maksamaan alennuksen osuuden asiakkaan puolesta”, Rinne selvittää.

Myös 20 euron lahjakortteja on myynnissä, mutta niistä alennusta ei myönnetä. Lahjakortti käy kaikkiin liikkeisiin Kauppakeskus Rinteenkulmassa Pelaamoa ja Alkoa lukuunottamatta.Esimerkiksi ruokakaupassa ostoraha toimii paljousalennuksen tapaan.

Maksettuaan valitsemansa suuruisen lahjakortin asiakas saa tekstiviestinä ja sähköpostiin koodin, joka käy Rinteenkulman liikkeissä vuoden 2020 ajan. Ostoraha käytetään kerralla täysimääräisesti.

Sähköisen Ostoraha-palvelun teknisestä toteutuksesta vastaa rovaniemeläinen Starttipaja Oy.

Rovaniemellä vuonna 2007 avattu Kauppakeskus Rinteenkulma tunnetaan erilaisena vuokranantajana, joka tahtotila on panostaa vuokralaistensa myynninedistämiseen sekä ottaa kauppiaiksi erityisen paljon paikallisia pienyrittäjiä isojen ketjuliikkeiden rinnalle. Rinteenkulma on kerännyt 13:ssa vuodessa jo yli 40 miljoonaa kävijää.

www.rinteenkulma.fi

Lisätietoja:
Kauppakeskusjohtaja Pekka Rinne
Puh. 0400 392192
pekka.rinne@rinteenkulma.fi