Rovaniemeläisnaiset ovat avanneet Suomen ensimmäisen ayurvedisen luonnonkosmetiikan verkkokaupan

OM Organic Beauty on Suomen ensimmäinen ayurvediseen ja holistiseen kosmetiikkaan erikoistunut verkkokauppa. Rovaniemellä keväällä 2018 perustettu yritys myy ja maahantuo tuotteita, jotka hoitavat ihmistä sekä sisältä että ulkoapäin vuosituhansia vanhan intialaisen perinnelääketieteen opein. Ayurvedinen kauneudenhoito on maailmalla nouseva trendi.

OM Organic Beauty maahantuo tuotesarjoja ensisijaisesti Euroopasta, muun muassa bioaktiivista ja ayurvedaan pohjautuvaa Dafna’sin kasvohoitosarjaa, jota se tuo Espanjasta maahan ainoana Suomessa.

”Meidän lähtökohtainen ajatuksemme kauneudesta on holistinen: terve ja hohtava iho on fyysinen heijaste sisäisestä hyvinvoinnista sekä kehon ja mielen tasapainosta. Maahantuomme ja myymme ainoastaan sellaisia huolella valittuja tuotesarjoja, jotka jakavat kanssamme samat arvot”, kertovat yrittäjät Jaana Pokka ja Mia Vatanen.

dafnas 2

OM Organic Beautyn Jaana Pokka on ayurvedisen ihonhoidon pioneereja koko Suomessa. Hän on koulutukseltaan ekokosmetologi ja ayurvedahoitaja, joka on vetänyt omaa Natural Beauty -ekokauneushoitolaansa jo vuodesta 2011 Rovaniemellä.

”Monelle on yllätys, ettei kaikki uusi ala kehäkolmosen sisäpuolella. Olen alusta asti tehnyt kauneushoitolassani uraauurtavaa yhteistyötä maamme johtavan ayurvedisen lääkärin, Pardaman Sharman kanssa. Hän on pitänyt säännöllisesti vastaanottoa hoitolassani”, kertoo Pokka.

Pokan yhtiökumppani OM Organic Beautyssa on kauppatieteiden maisteri ja pankkimaailmassa uraa tehnyt Mia Vatanen.
”Tulin sisäilmasairauteni ja ympäristöyliherkkyyteni vuoksi Jaanan hoitola-asiakkaaksi. Opiskelin jo tuolloin verkkokauppa-alaa. Saatuani itse uskomattomia hoitotuloksia ayurvedisista hoidoista ja tuotteista, syntyi meidän yhteinen liikeideamme – luonnonkosmetiikan verkkokauppa”, Vatanen kertoo.

Lapin puhtaita raaka-aineita ja ikivanhaa, intialaista perinnelääketiedettä liiketoiminnassaan yhdistävän kaksikon tähtäimessä ovat seuraavaksi kansainväliset markkinat. Suunnitelmat maailmanvalloitukseen ovat jo pitkällä. www.omorganicbeauty.com

Ekokauneudenhoidon asiantuntija Jaana Pokka (vas.) ja kaupallisen puolen osaaja Mia Vatanen täydentävät toistensa osaamistaan.
Ekokauneudenhoidon asiantuntija Jaana Pokka (vas.) ja kaupallisen puolen osaaja Mia Vatanen täydentävät toistensa osaamistaan.

 

KUKA?
JAANA POKKA

 • Pitkän linjan kauneudenhoitoalan ammattilainen
 • Vetänyt oma ekokauneushoitolaa Rovaniemellä vuodesta 2011
 • Erikoistunut ayurvedisiin hoitoihin
 • Opiskellut luontaishoitajaksi sekä ayurvedihoitajaksi

MIA VATANEN

  • Kauppatieteiden maisteri
  • Ura sijoitusasiantuntijana keskeytyi sisäilmasairauteen ja sen aiheuttamaan työkyvyttömyyteen
  • Löytänyt avun ayurvedisista hoidoista ja tuotteista sekä palannut työelämään niiden ansiosta.
  • Toinen yrittäjä OM Organic Beautyssa. Vastaa myynnistä, markkinoinnista ja kansainvälistymisestä.

AYURVEDA (Ayur’= life, elämä, Veda=knowledge, tieto)

 • Maailman vanhimpia lääketieteellisiä hoitomuotoja.
 • Jopa 5000 vuotta intialainen perinnelääketiede.
 • Filosofia ja ajattelutapa.
 • Nouseva kokonaisvaltaisen kauneudenhoidon trendi maailmalla.
 • Tavoitteena on täydellinen terveys, joka saavutetaan kehon, mielen ja tietoisuuden tasapainolla.
 • Kolme pääkehotyyppiä: vata, pitta ja kapha. Ne määrittelevät henkilön heikkoudet ja vahvuudet, sopivan ravinnon sekä ko. keho- ja ihotyypille sopivat ihonhoitotuotteet.
 • Kun tuntee kehotyyppinsä toiminnan pystyy ymmärtämään, kuinka aineenvaihdunta toimii, millaisille sairauksille oma keho on taipuvainen ja miten niitä voi ennaltaehkäistä ja korjata.
 Oletko vata, pitta vai kapha? TEE KEHOTYYPPITESTI: https://omorganicbeauty.com/kehotyyppitesti/