Roadscanners Group 20 vuotta

Kuvassa Roadscannersin tuotekehityksen lippulaiva RDSV mittausklinikka, jota käytetään tietutkimuksiin jo yli 10 maassa.

”Liikenne ja liikenneväylät tulevat käymään läpi historiansa suurimman ja nopeimman murroksen – menestystekijöinä digitalisaatio, koneäly ja robotiikka”

Roadscanners Oy aloitti toimintansa Rovaniemellä alkuvuodesta 1998 neljän hengen voimin. Nyt 20 vuoden jälkeen yhtiöstä on kasvanut teiden, rautateiden, katujen, siltojen ja lentokenttien väyläomaisuuden diagnostiikkaan ja hallintaan erikoistunut globaali laitteistoja, ohjelmistoja ja konsultointipalveluita tuottava konserni. Yhtiön Road Doctor® tuotemerkin alla olevat tuotteet tunnetaan kaikkialla maailmassa. 

”Meillä on Suomessa kolme toimistoa, tytäryhtiöitä neljässä maassa sekä projekteja ja asiakkaita lähes 60 maassa, kaikissa maanosissa. Tällä hetkellä talossa on reilut 30 työntekijää, joilla on yli kymmenen maan passit ja joista yli kolmasosa on väitelleitä tohtoreita – ja parhaillaankin monella on väitöskirjoja valmistelussa” kertoo Roadscanners Groupin toimitusjohtaja Timo Saarenketo.

Filosofian tohtori, dosentti Saarenkedon johdolla Roadscanners rakentaa tulevaisuutta panostaen voimakkaasti, kautta yhtiön historian, kansainväliseen tutkimusyhteistyöhön sekä omaan tuotekehitykseen. Näillä eväillä se on noussut yhdeksi johtavaksi teiden ja rautateiden ongelmadiagnostiikkaan ja täsmähoitoon erikoistuneista toimijoista, jonka Road Doctor® tuotemerkin alla olevat tuotteet tunnetaan kaikkialla maailmassa.

”Meille on tärkeää, että pyrimme koko ajan olemaan ajassa mukana ja ennakoimaan tulevaisuutta.  Tiedämme, että lähivuosien aikana liikenne ja liikenneväylät tulevat käymään läpi historiansa suurimman ja nopeamman murroksen – ja se murros on jo alkanut. Uskomme, että jatkossa älykkäässä väyläomaisuuden hallinnassa menestystekijöinä tulevat olemaan digitalisaatio, koneäly, pilvipalvelut, IOT, robotiikka ja älyliikenne sekä liikenneväylien diagnostiikkapohjainen ennakoiva kunnossapito ja täsmäkorjaus”, sanoo Saarenketo.

Hänen mukaansa yhtiön viime vuosina tekemät pilotit sekä tie- että rautatiealalla ovat osoittaneet, että toimintojen taloudellista tehokkuutta voidaan parantaa jopa useilla kymmenillä prosenteilla sekä väylien kuntoa myös parantaa jos ja kun nämä tekniikat ja käytännöt otetaan käyttöön.

Panostus tutkimus- ja tuotekehitystyöhön ja kansainväliseen yhteistyöhön alkaa myös tuottaa tuloksia ja Roadscanners Groupin taloudelliset näkymät ovat suotuisat. Vuoden 2018 taloudellinen ennuste on erittäin lupaava ja yhtiö neuvottelee parhaillaan useista suurista ohjelmisto-, laite- ja konsultointiprojekteista.

Roadscanners juhlii 20 vuottaan maaliskuun 22. päivänä Kulttuuritalo Korundissa juhlaseminaarissa.   www.roadscanners.com

ROADSCANNERS 20 YEARS SEMINAR – seminaariohjelma ja puhujat