Ounasvaaran maastopyöräreitti on valmis

Ounasvaaralle on tämän kesän aikana ilmestynyt opaskyltit ja reittikarttataulut maastopyöräilijöitä varten. Heinäkuun alkuun mennessä vapaaehtoisista koostuva joukko on käynyt läpi koko noin 23 kilometrin pituisen pyöräreitistön, joka vie polkijan Ounasvaaran hienoimmille poluille.

Rollo MTB -reitti on merkitty maastoon opaskylttien lisäksi maalimerkein. Jos kiertää koko reitin, aikaa kuluu noin 1,5–2,5 tuntia. Matka haastaa aloittelijan, mutta tarjoaa korkeuseroillaan elämyksen myös kokeneelle polkijalle. Eripituiset ja eritasoiset reittivalinnat ovat mahdollisia aina kilometrin pyrähdyksestä tunnin leppoisaan lenkkiin.

Matkailijoillekin hyvin sopivan reitin varrelta löytyvät näköalapaikka, pyörähuolto ja pyöräparkki sekä kahvio, ravintola ja hotelli.

– Olemme koonneet matkan varrelle Ounasvaaran parhaimmat polut. Luvassa on mukavan mutkaisia kangaspolkuja, joiden pienet kivimöykyt ja töyssyt tekevät ajosta vaihtelevaa. Suosittelen erityisesti vaaran päällä kulkevia polkuja, kertoo Ounaksen Pyörä-Pojat ry:n aktiivi Olli Lehtoranta, joka on toukokuusta lähtien kulkenut maastossa reittiä merkkaamassa.

Itse noin 600 kilometriä kesässä pyöräilevä Lehtoranta ei lähtisi ensimmäisellä kerralla pelkkien maastomerkkien perusteella liikkeelle. Hän neuvookin ottamaan reitin lähtöpaikan karttataulusta kuvan kännykkäkameralla.Kun ottaa kuvan kartasta tai seuraa Rollo MTB:n nettisivuilta GPS-koordinaatteja, pysyy parhaiten poluilla. Eksymisen pelkoa Oukulla ei tosin ole, sillä pienen sivuharhailunkin jälkeen löytää aina takaisin poluille, Lehtoranta tietää.

Hän haluaa vielä muistuttaa, että ajonautinnon voi maksimoida harjoittelemalla ajotekniikkaa. Ounaksen Pyörä-Pojat ry on järjestänyt pitkään maastopyöräkursseja lapsille, mutta tänä vuonna ensimmäisen kerran järjestettiin myös aikuisten kurssi. Se otettiin niin hyvin vastaan, että jatkossakin kursseja tullaan järjestämään.

Ounasvaaralla voi myös kisata maastopyörillä. Viime vuonna ensimmäisen kerran järjestetty Rollo MTB -kisa on nyt siirretty syksyyn, jotta mukaan saataisiin paikallisia yrityksiä ja niiden työntekijöitä. Syyskuun 5. päivänä ajettava kisa on kaikille lajin harrastajille avoin ja sopii niin lajin harrastajille, SM- tasolla kilpaileville kuin vasta lajiin tutustujille. Kisassa Ounasvaaran merkattu reitti kierretään tuplasti eli matkaa kertyy yhteensä vajaa 50 kilometriä. Vaihtoehtoisesti voi ajaa puolikkaan kisakierroksen.

ROLLO MTB –maastopyöräreitti

  • Merkattua reittiä noin 23 km Ounasvaaran maastossa.
  • Lähtöpaikat Ounasvaaran Hiihtokeskus, Santasport ja Jätkänkynttiläsillan Ounasvaaran puoli.
  • Ylläpidosta huolehtii Ounaksen Pyörä-Pojat ry.
  • Reitin GPS-koordinaatit osoitteessa rollomtb.fi
  • Reitti on syntynyt Rovaniemen Kehitys Oy:n Rollo MTB -hankkeen aikana, jolloin kartoitettiin Rovaniemen alueen reitit ja niiden kunto sekä suunniteltiin maastopyöräilyreitistö.

ROLLO MTB -maastopyöräilytapahtuma 5.9.2015

  • Kaikille avoin MTB-kisa *)
  • Viime vuonna ensimmäisen kerran
  • Järjestäjä Ounaksen Pyörä-Pojat ry
    *) MTB = Mountain Bike, maastopyörä

Rollo MTB ja siihen liittyvä investointihanke oli Lapin liiton rahoittama EAKR – projekti, jonka toimintalinja oli alueiden saavutettavuuden ja toimintaympäristön parantaminen. Hanketta olivat myös rahoittamassa Lapin Urheiluopisto, Lapin Safarit Oy sekä Ounasvaaran Hiihtokeskus Oy.

 LISÄTIEDOT: Ounaksen Pyörä-Pojat ry / Olli Lehtoranta olli.lehtoranta@pp2.inet.fi p. 040 706 6963