Nyt tulivat kaupunkiin Vietnamin herkut – Rovakatu haastaa Valtakadun kaupungin ravintolakeskittymänä

KUVASSA Kokki Cella (vas.) ja yrittäjäsiskokset Mira ja July. 

Saigon Noodle Bar 26:ssa käy iloinen vilinä, kun kolme Vietnamin miljoonakaupungista Rovaniemen rauhaan kotiutunutta neitoa häärivät omassa ravintolassaan Rovakadulla. Uusi ravintolatulokas piti avata jo helmikuussa, mutta korona pisti jarruja kaksikymppisten yrittäjien rattaisiin. 

“Olen muuttanut Rovaniemelle opiskelemaan jo neljä vuotta sitten. Elämäni olen rahoittanut muun muassa käsitöilläni ja taiteellani sekä opastöissä matkailualalla, mutta nyt olen aamusta iltamyöhään ravintolayrittäjä, vaikka opiskelenkin samalla MBA-tutkintoa. Eli work, work, work”,  kertoo 28-vuotias July Thai.

Seuraavaksi Rovaniemelle saapui Julyn 10-lapsisesta perheestä isosisko Mira Thai. Idean omasta ravintolasta saatuaan siskokset houkuttelivat Lappiin vielä ystävänsä Cella Phamin.

Cella on intohimoinen kokki, sillä hänen perheensä Saigonissa on kuuluisa katukeittiöistään. 

Vietnamin ruokaperinteistä ammentaen Saigon Noodle Barin avokeittiössä valmistuvassa ruoassa käytetään runsaasti tuoreita yrttejä, hedelmiä ja vihanneksia. Salaatit ja erilaiset vihreät lehdet ovat olennainen osa ruokia, jotka ovat monia muita aasialaisia keittiöitä miedommin maustettuja.

“Haluamme tarjota rovaniemeläisille tuoreita aineksia teemalla “Fresh & Green” sekä tuoda uusia, vietnamilaisia juttuja kaupunkiin kuten perinteistä Bubble Tea -juomaa, jonka valmistukseen käytetään muun muassa itsetehtyä suklaata, pinaattia ja punajuurta.” 

 

Julyn kädentaidot puolestaan näkyvät niin ravintolan sisustuksessa kuin kuvankauniissa ruokalistoissa, jotka hän on piirtänyt. Sivuilla on myös vinkkejä kotikokeille kuten esimerkiksi oikeaoppisen kevätkääryleen teko-ohjeet suloisin piirroksin.  

Saigon Noodle Bar 26 tuo jälleen uuden lisän Rovakadun ravintola- ja kahvilatarjontaan. Vietnamilaisen nuudelibaarin naapurissa sijaitsee gluteenittomaan ruokaan erikoistunut Café Rovaniemi ja toisena seinänaapurina Intian makuja tarjoava Raj Mahal. Myös kadun toisella puolella tarjontaa riittää: Pancho Villa, Kissakahvila Freija, Café 21, Yuca, Café Toivo, Staar ja Antinkaapo. 

Vaikka ulkomaan matkailu on nyt pysähdyksissä, kotikaupungissakin voi tehdä ruokamatkoja eri puolilla kulinaristista maailmaa.

Saigon Noodle Bar 26
Instagram: #SGNB26