Uutiset

Yrityskauppoja: Kotimaailman rovaniemeläisistä ja helsinkiläisistä avainhenkilöistä muodostuva sijoittajaryhmä ja Kare Group ovat ostaneet kalustettuja asuntoja vuokraavan franchising-ketjun

Julkaistu 10.2.2022 8:30

Pääomasijoittaja Kare Group sekä Kotimaailma Rovaniemen ja Helsingin yrittäjät ovat ostaneet kalustettujen asuntojen lyhytaikaiseen vuokraukseen keskittyneen franchising-ketju Kotimaailman. Ketjun myyneet Vesa Kauppila ja Aaro Simell toteavat olevansa tyytyväisiä siitä, että ketjun uusilla omistajilla on vahva halu kehittää ketjua entisestään.

kotimaailma-apartments-living-room-feeling.jpg
Rovaniemellä Kotimaailman valikoimissa on tällä hetkellä parikymmentä kalustettua asuntoa.

- Maailmanlaajuinen pandemia aiheutti vielä vuosi sitten haasteita meidänkin toimialueella, mutta olemme kesästä asti ylittäneet ennen koronaa olleita lukuja käyttöasteissa jatkuvasti. Lisäksi ketjun hyvä yhteistyö yritysten ja vakuutusyhtiöiden kanssa on selkeästi lisännyt kysyntää myös paikallisesti. Tästä on erinomaista jatkaa myös paikallisena yrittäjänä Kotimaailma-ketjussa, sanovat uudet ketjun osakkaat ja Rovaniemen Kotimaailma-yrittäjät Juho-Matti Pekkala ja Antti Tornberg.

Tällä hetkellä Kotimaailmalla on lähes 500 valmiiksi kalustettua asuntoa noin 40 paikkakunnalla yksiöistä omakotitaloihin. Ketjun tavoitteena on kasvaa tänä vuonna 8 miljoonan euron liikevaihtoon. Uusia franchising-yrittäjiä ja vuokrattavia kohteita etsitään verkostoon koko ajan lisää.

- Kotimaailman kasvu perustuu yrittäjälähtöiseen, nopeaan asiakaspalveluun ja tehokkaaseen toimintatapaan. Mikäli valmiista vaihtoehdoista emme löydä sopivaa asuntoa, niin palvelulupauksemme on, että halutulla asuinalueella sijaitseva asunto on kalustettu 48 tunnissa sopivan asunnon vuokraamisesta, sanoo Kotimaailman-ketjun uusi toimitusjohtaja Jari Peltola.

Kare Groupin investoinnin taustalla on vahva usko toimialan kasvuun ja kansainvälisiin markkinoihin. Tavoitteena on kasvattaa ketjusta huomattavasti nykyistä suurempi yritys, jonka kautta saa helposti kalustettuja asuntoja koko Suomesta, Pohjoismaista ja muista valituista kohdemaista. Esimerkiksi Ruotsiin suuntautuva kysyntä on koko ajan kasvanut.

Kalustettujen asuntojen tarve kasvaa koko ajan. Ihmisten liikkuminen tulee koronan jälkeen varmasti lisääntymään, Kare Groupin Jake Aalto uskoo.

Mikä?

Kotimaailma tarjoaa yritys-, ja julkiselle puolelle sekä vakuutusyhtiö- ja yksityisasiakkaille kalustettuja kodinomaisia asuntoja lähes 40 paikkakunnalla.

Vuonna 2007 toimintansa aloittanut yritys toimii tänä päivänä valtakunnallisena ketjuna ympäri Suomea.

Pääomasijoittaja Kare Group, Jake Aalto ja Otto Laasonen omistaa Kotimaailma Suomesta 44 prosenttia, Jari Peltola 22 prosenttia ja ketjun muut avainhenkilöt Juho-Matti Pekkala, Antti Tornberg ja Antti Junttonen yhteensä 34 prosenttia.

Kare Group on Suomalainen sijoitusyhtiö, joka sijoittaa kiinteistöihin ja listaamattomiin yhtiöihin olemalla pitkäaikainen omistaja ja vaalimalla kumppanuutta johdon, osakkeenomistajien ja muiden sidosryhmien kanssa. Kare Group tarjoaa kohdeyrityksille osaamista, rahoitusta, verkostoja ja rohkeutta kasvaa kannattavasti.

Lisätietoja:
Jake Aalto, Kare Group, partner, +358 41 550 6773, jake.aalto@karegroup.fi Jari Peltola, Kotimaailma, toimitusjohtaja, +358 50 595 8914, jari.peltola@kotimaailma.com

Jaa sivu