Ajankohtaiset uutiset

Vuoden Likiliike on poronnahkatuotteistaan ja Arctic Design Shopistaan tunnettu Wigel

Julkaistu 8.10.2021 9:30

Likiliikkeen syyskokouksessa 7.10.2021 on palkittu jälleen ansioituneita Likiliike-yrittäjiä. Ehdotuksia on kerätty syksyn aikana yrittäjiltä ja kaupunkilaisilta somessa ja verkkosivuilla sekä Rovaniemi-viikon Vanhan torin telttatapahtumassa.

CF106848.jpg
Jaana (vas.) ja Taija Aikio perustivat Anna-mummonsa sukunimeä kunnioittavan Wigelin jatkaakseen sukunsa upeaa, yli 30 vuotta jatkunutta uraa käsitöiden parissa.

Vuoden Likiliike 2021 on pitkien perinteiden yritys Wigel. Rovaniemeläiset äiti ja tytär, Jaana ja Taija Aikio perustivat mummonsa sukunimeä kunnioittavan Wigelin jatkaakseen sukunsa upeaa, yli kolme vuosikymmentä jatkunutta uraa käsitöiden parissa. Kaikki yrityksen tuotteet laukuista käsineisiin ovat käsityötä ja aitoa poronnahkaa.

- Likiliikkeen aateperusta näkyy kaikessa Wigelin toiminnassa. Yrittäjät ovat ylpeästi rovaniemeläisiä ja todella aktiivisia Likiliike-jäseniä, jotka ovat tuoneet tärkeän panoksensa myös Liki-Tuote -projektiin. Hiljattain Wigel otti vetovastuun myös Valtakadun Arctic Design Shopista. Kotikylänsä Kivitaipaleen elinvoimaisuutta edistävässä kyläyhdistyksessä yrittäjäkaksikko on niin ikään aktiivinen, palkintoraati perustelee.

Vuoden 2021 Likitekona on palkittu Konttisen Kesäteatteri ja sen kesän 2021 suosikiksi noussut koko perheen näytelmä Ronja Ryövärintytär. Rovaniemeläisten oma kesäolohuone on raadin mukaan rikastuttanut kaupunkielämää pandemian keskellä “rakkaudesta lajiin” eli teatteriin.

Kesäteatteri kesäkiskoineen ja monine tapahtumineen on esimerkillinen osoitus yhteistyön voimasta. Matalan kynnyksen kesätapahtumat ovat elävöittäneet kaupungin kesää. Yhteistyö Likiliikkeen kanssa on sekin ollut mutkatonta ja aktiivista, raati kiittelee.

Vuoden 2021 Likiliike-viestijä on Kiinteistövälitys Jaakola. Se on pitkäaikainen Likiliike-jäsen, joka huomioi paikallisuuden arvon yritystoiminnassaan ja käyttää kaikessa viestinnässään Likiliike-sertfikaattia esimerkillisellä tavalla. Viestinnän lisäksi toisen polven yrittäjä Juha Jaakola huomio koko toiminnassaan Likiliikkeen toiminnan arvot ja kulmakivet.

Tulokkaat Vietnamista ja kaksi uutta erityismainintaa hengenluojille

Vuoden 2021 tulokas on Saigon Noodle Bar, jonka yrittäjät ovat rohkeita vietnamilaisia opiskelijoita, jotka rakastuivat Rovaniemeen ja halusivat jäädä pysyvästi kaupunkiin. Nuorten naisten kolmikko perusti ravintolan ja hoitaa sitä tarmolla myös paikallisuus huomioiden ja palvellen nyt jopa suomeksikin.

Ravintola on sympaattinen fuusio aitoa vietnamilaista sekä rovaniemeläistä ruokaa, jota yrittäjät kehittävät jatkuvasti asiakasta eli kaupunkilaista kuunnellen. Yksi hyvä esimerkki on ravintolan erikoistuote “Mateen matka - Journey of made”, raati kehuu.

Saigon Noodle Bar haki jäseneksi vuosi sitten ja heidän jättämässään jäsenhakemuksessa luki näin: “Tavoitteenamme on tulevaisuudessa olla Vuoden Likiliike”. Nyt he ovat Vuoden tulokkaana askeleen lähempänä.

Tänä vuonna muistettiin rovaniemeläisiä yrittäjiä kahdessa uudessakin kategoriassa. Vuoden 2021 tiimipelaajana ja Liki-hengen nostattajana haluttiin palkita suomalaista ja lappilaista designia myyvä Valkko ja sen yrittäjä Riikka Asell, joka on hoitanut Likiliike-lahjakorttiliikennettä mahtavalla talkoohengellä jo kaksi vuotta.

- On hienoa, että Valkko on nykyään myös 100-prosenttisesti rovaniemeläisessä omistuksessa. Se on myös rohkeasti muuttanut korona-aikana kävelykadun kivijalkamyymälään. Likiliikkeen arvoihin istuu myös Valkon yritysyhteistyö, sillä se jakaa liiketilansa kahden muun paikallisen toimijan, Apukka Resortin ja Raito-kahvilan kanssa. Intohimoisena RoPs -fanina yrittäjä Riikka myy myös Likiliike-RoPsin fanituotteita talkoohengellä kaupassaan.

Hatunnosto ja Vuoden 2021 erityismaininta halutaan antaa yrityksen sijasta henkilölle, joka on rikastuttanut Rovaniemen kaupunkielämää.

- Kun puhutaan paikallisuudesta ja elinvoimaisuudesta, ei voida ohittaa Samuli “Sime” Yliaskaa ja hänen tämän kesän onnistunutta Simerockia. Kuka tekee enemmän Rovaniemeä tunnetuksi omalla persoonallaan ja omaleimaisella festivaalitunnelmallaan kuin Sime? Vuoden rovaniemeläisen titteli kuuluisi Simelle, raati vinkkaa.

Yhtiökokous kokoontuu vuosittain väärtiyritys Wetteri Oy:n tiloissa, jossa käydään läpi edellinen vuosi sekä suunnitellaan yhdessä tulevaa toimintakautta. Samalla yrittäjät kokoontuvat yhteen verkostoitumaan.

Kaikki LIKI-palkitut 2021

VUODEN LIKILIIKE: Wigel / Arctic Design Shop. Likiliike nro 234
VUODEN LIKITEKO: Konttisen Kesäteatteri (Neljäntuulentien ry) Likiliike nro 263 VUODEN 2021 LIKILIIKE-VIESTIJÄ: Kiinteistövälitys Jaakola, Likiliike nro 84
VUODEN TULOKAS: Saigon Noodle Bar. Likiliike nro 279
VUODEN TIIMIPELAAJA & LIKI-HENGEN NOSTATTAJA: Valkko, Likiliike nro 225
VUODEN ERITYISMAININTA HENKILÖLLE ROVANIEMEN KAUPUNKIELÄMÄN RIKASTUTTAMISESTA: Samuli “Sime” Yliaska ja onnistunut Simerock.

CF106809.jpg
Vietnamin Saigonista Rovaniemelle opiskelemaan tullut kolmikko, Ngô Câm Tú Pham,Thi Hoai Truc Thai ja Thi Hoai Nha Thai, avasi Saigon Noodle Barin tasan vuosi sitten Rovakadulle.

Jaa sivu