Viruksia ja bakteereja tuhoavien pinnoitteiden käyttö yleistyy koronan takia - Rovaniemeläinen Lapin suojapinnoitus tekee valokatalyysipinnoituksia

Julkaistu 17.2.2021 10:28

Lapin Suojapinnoitus on tuonut ensimmäisenä paikallisena yrityksenä sairaaloissakin käytetyt valokatalyyspinnoitukset Rovaniemelle. Yrityksen palveluna on suojata kosketuspintoja esimerkiksi kaupoissa, museoissa ja huvipuistoissa.

pinnoitus.jpg

Koronapandemia on toiminut merkittävänä tuotemarkkinoijana viruksia torjuvalle tehopinnoitteelle.

- Olemme jo suojanneet valokatalyysiin perustuvalla keksinnöllä monta kohdetta Rovaniemellä ja Oulussa sekä yllätykseksemme meidät on tilattu Helsinkiin asti tekemään suojauksia, sanoo Lapin Suojapinnoituksen yrittäjä Kari Pallari.

Pallari kertoo, että yritys kävi käsittelemässä Rush Helsingin uuden trampoliinipuiston kaikki kosketuspinnat itsedesinfioituvalla valokatalyysipinnoituksella. Puistosta suojattiin myös muun muassa puiston pöydät, kaiteet, sohvat sekä muut välineet.

Itsedesinfioivasta, pelkkää huonevaloa hyödyntävästä pinnoitteesta voi olla merkittävä hyöty vallitsevassa koronavirusepidemiassa.

- Tutkimusten mukaan koronavirus tarttuu paitsi pisaratartuntana, myös pinnoilta. Meidän käyttämä pinnoite desinfioi itsensä, kun siihen kohdistuu valoa. Ilmiötä sanotaan valokatalyysiksi, Pallari selittää.

Lisätietoja:
@lapinsuojapinnoitus
Puh. 040 0750056
lapinsuojapinnoitus@gmail.com


Jaa sivu