Aiheeseen liittyvät uutiset

Uusi Arctic Art Festival tarjoaa Rovaniemellä maksuttomia lumi- ja jäätapahtumia sekä kansainvälisen lumiveistoskilpailun

Julkaistu 31.1.2023 13:39

Arctic Art Festival on Rovaniemen uusi ympäristötaidefestivaali, joka toteutetaan ensimmäistä kertaa 7. – 11.2.2023. Tapahtuma pitää sisällään lumeen ja jäähän liittyviä tapahtumia ja aktiviteetteja kuten kansainvälisen lumiveistoskilpailun, jääveistos- ja tulinäytöksiä sekä valotaidetta.

arctic snowhotel and glass igloos, rovaniemi, lapland, finland.jpg
Lehtojärvellä festivaalivieraat pääsevät perjantaina ja lauantaina maksutta ihastelemaan lumi- ja jäätaidetta, lumesta rakennettuja hotellihuoneita ja lumihotellin jääbaaria veistoksineen. Myös eksoottista lumisaunaa esitellään festarivieraille.

Arctic Art Festivalin järjestää Rovaniemen Lehtojärvellä sijaitseva lumihotelli Arctic SnowHotel yhteistyössä jäänveistäjätiimi Art Granin kanssa. Tarkoituksena on esitellä pohjoista talvitaidetta yleisölle ja lisätä sen arvostusta ja suosiota.

Tapahtumassamme tuodaan esille lumen monipuolisuutta, erityisesti lumitaidetta ympäristötaiteen näkökulmasta. Haluamme nostaa esille luonnonmateriaalin ainutlaatuisuuden osana luonnon kiertokulkua, kertoo Lumihotellin toimitusjohtaja Ville Haavikko.

Kaikelle kansalle on tarjolla vapaa sisäänpääsy Joulupukin Pajakylän Lumiukkomaailmaan ja jäädiskoon tiistai-iltana 7.2. sekä avoimet ovet Lehtojärven Lumihotelliin perjantaina 10.2. ja lauantaina 11.2.2023. Festivaaliviikko huipentuu kansainvälisen lumiveistoskilpailun voittajien palkitsemiseen Lehtojärvellä lauantaina 11.2.

Ilmainen bussikuljetus järjestetään Rovaniemen keskustasta Lumihotellille perjantaina ja lauantaina.

Tapahtumassa on yhteistyökumppanina myös Rovaniemen kaupungin vapaa-ajan palvelut Matkakohteena kulttuuri -hankkeen tiimoilta. Hanketta koordinoidaan kulttuuritoimistosta. Myös kaupungin virallinen rytmiorkesteri Kunnan Pojat astuvat lauteille Arctic Art - lumitaidefestivaalilla. 

Lue lisää festivaaliviikon ohjelmasta täältä: https://arcticsnowhotel.fi/fi/arctic-art-festival/


Admiring the snow venue of Snowman World in Rovaniemi Lapland Finland.jpg
Uutuustapahtuma tuo esille lumen monipuolisuutta, erityisesti lumitaidetta ja -rakentamista.

Jaa sivu