Uusi, pehmeämpien arvojen henkilöstöpalvelutalo Arctic Career on aloittanut toimintansa Rovaniemellä

Julkaistu 21.4.2022 16:13

Kolme naista, yhteinen unelma ja samat työelämän arvot. Nämä tekijät ovat synnyttäneet tänä keväänä Lappiin uuden ajan henkilöstöpalvelutalon, joka on sisäisesti ja ulkoisesti yrittäjiensä näköinen. Heidi Alarieston, Tuire Eilittän ja Jonna Saarisen yhteinen missio on tuoda henkilöstövuokrausbisnekseen toisenlaiset arvot. Ne ovat kiltteys, työnilo ja paikallisuus.

114107.jpg
Jonna Saarinen (vas.) vastaa uuden yrityksen taloudesta ja markkinoinnista. Heidi Alariesto puolestaan pitää yhteyksiä yllä yrityksiin ja Tuire Eilittä (oik.) hyödyntää pitkää työuraansa työttömien työnhakijoiden, uravalmennusten ja rekrytoinnin parissa.

- Me emme vain välitä, me välitämme! Edustamme työelämän asiantuntijoita ja naisia kolmelta eri vuosikymmeneltä. Meidän jokaisen vahvuudet täydentävät toisiaan. Uskomme liikeideaamme niin lujasti, että olemme vaihtaneet vakituiset työsuhteet yrittäjyyteen ja fiilis on katossa, kolmikko iloitsee.

Alalla, jota hallitsevat isot kansalliset konsernit, Arctic Careerin kilpailuvaltti on olla ketterä ja paikallinen, pohjoissuomalainen yritys. Se ei aio kulkea volyymien perässä vaan haluaa tarjota aitoa kumppanuutta yrityksille sekä suunnitella työntekijöille pidempää urapolkua pätkätöiden sijasta.

- Työ on monelle meistä iso osa identiteettiä. Uskomme, että työ on tapa toteuttaa itseään sekä kokea itsensä merkitykselliseksi ja osaksi yhteisöä. Jokaisen tulisi voida viihtyä ja olla ylpeä työstään – ainakin suurimman osan työajastaan. Kyllä ihmiset pohjimmiltaan haluavat tehdä työnsä hyvin, Jonna Saarinen pohtii.

Ensimmäiset sopimukset yritysten kanssa on jo tehty ja työnhakijoiden haastattelutkin saatu käyntiin. Myös ensiaskeleet ulkomaisen työvoiman hankkimiseksi, kouluttamiseksi ja perehdyttämiseksi on otettu.

- Ihannetilanne olisi, että meillä olisi 10-20 isoa asiakkuutta, hyvän työnantajan maineen ansainneita yrityksiä, joille voisimme tarjota työvoiman lisäksi muun muassa työntekijöiden koulutusta ja jopa talon oman henkilöstöjohtajan korvaavia palveluita, selittää Tuire Eilittä.

Tiimiajatteluun uskova kolmikko on itse toiminut monissa työllisyyspalveluissa valmentajina, suunnittelijoina, toteuttajina sekä auttamassa ihmisiä omalle urapolulle. He ovat olleet vuosien varrella myös työkavereita. Tasavertaisten yhtiökumppaneiden kesken toimitusjohtajuuskin on kiertävä eli se vaihtuu kahden tilikauden välein. Ensimmäisenä johtajan pestin on ottanut Heidi Alariesto.

- Vaikka olemme pehmeiden arvojen rekrytointitalo, meillä on kovat kasvutavoitteet. Luoville ja ihmistä kunnioittaville ideoillemme on juuri nyt oikea aika, Alariesto vakuuttaa.

TUTUSTU YRITYKSEEN: www.career.fi

Arctic Career Oy, Pekankatu 3 B 1 Rovaniemi puh. 045 313 3533 etunimi.sukunimi@career.fi

5b240419-6808-40ea-b316-bd9246d92de4.JPG
Rovaniemen Pekankadulla sijaitsevan toimiston sisustuksellakin halutaan viestiä siitä, että tulija on tervetullut ja hänestä välitetään.

Jaa sivu