Aiheeseen liittyvät uutiset

Ulla-Kirsikka Vainio aloittaa yritysvierailut teemalla Kaupunginjohtaja kylässä: “On tärkeää muodostaa ajantasainen tilannekuva paikallisesta yrittäjyydestä”

Julkaistu 22.9.2020 9:15

Elokuussa työnsä aloittanut Rovaniemen kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio starttaa yritysvierailukierroksen, jonka aikana hän tapaa parin viikon välein paikallisia yrittäjiä heidän omissa liiketiloissaan. Yritykset on valittu siten, että kierroksellaan kaupunginjohtaja pääsee tapaamaan mahdollisimman erilaisia, eri kokoisia ja eri toimialojen yrittäjiä.

Ulla-Kirsikka Vainio.
Suora linja ja avoin keskusteluyhteys yrittäjien ja kaupungin välillä on mielestäni hyvin tärkeää. Isompiin yrittäjätilaisuuksiin verrattuna pieni hetki yhden yrityksen arjen keskellä antaa realistisen kuvan yritysten tilanteesta ja heidän ajatuksistaan, pohtii Ulla-Kirsikka Vainio.

Vainion ideana on astua yrittäjien saappaisiin miettimään, miten rovaniemeläisen yrittämisen edellytyksiä voitaisiin kaupungissa parantaa.

- Yrittäjät ovat lojaaleja toisilleen ja puhuvat koko toimintaympäristöstä. Tämä on juuri sitä tärkeintä tietoa kaupungille. Ajantasainen tilannekuva muodostuu pala palalta, hän sanoo.

Kierroksella on mukana aina myös joku Business Rovaniemen yrityskehittäjistä tai Rovaniemen elinvoimatiimin jäsenistä, jotta keskusteluista kumpuavia kehittämisideoita ja -tarpeita voidaan viedä eteenpäin.

- Toivoisin, että Kaupunginjohtaja kylässä -tapaamiset eivät jäisi vain keskustelujen tasolle vaan tapaaminen käynnistäisi myös konkreettisia kehittämistoimenpiteitä, Vainio toteaa.

Jaa sivu