Aiheeseen liittyvät uutiset

Tiistaina 30.11. uudistettuna avattava Arktikum Café luo sesonkiruoasta ja kestävästä kehityksestä uuden ruokatrendin kaupunkiin

Julkaistu 29.11.2021 9:33

Rovaniemen yksi tunnetuimmista maamerkeistä, Arktikum avaa uudistetun kahvila-ravintolansa tiistaina 30. marraskuuta. Arktikum Café tulee puhaltamaan uutta henkeä koko taloon samaan tyyliin kuin menestyksellä viime syksynä avattu Korundi Kitchen & Cafe, jossa päivittäin viihtyy jopa 200 lounastajaa.

Sanni Tuisku_Arktikum Cafe.jpg
Arktikumin uusi lounaskonsepti on Sanni Tuiskun käsialaa. Kuva: Petri Teppo

Korundin onnistuminen innosti luomaan myös Arktikumista ajan hengen ja kestävän kehityksen ideologiaan pohjautuvan, kaikkien kaupunkilaisten ja matkailijoiden kohtaamispaikan, jonne on helppo pistäytyä lounaalla tai vaikka vain kahvilla ja museokaupassa. Samalla ravintolatilan sisustus on saanut uuden ilmeen ja aikaa kestävän arvokkaan tyylin.

Pöydät katetaan nyt yhtä runsaalla ja värikkäällä tyylillä kuin Korundissa, mutta Arktikumissa keittiön punaisena lankana on kestävä kehitys. Teema istuu hyvin Arktikumiin, jonka näyttelysisällöt kertovat muun muassa pohjoisuudesta, arktisesta alueesta, ilmastonmuutoksista ja pohjoisen herkästä luonnosta.

Suomessa menee hävikkiin vuodessa noin 460 miljoonaa kiloa ruokaa. Toivon, että voimme vaikuttaa pohjoisen ihmisten asenteisiin muistuttamalla, mikä on hävikin vaikutus esimerkiksi ilmastonmuutokseen. Hävikkiruoka ja sesonkiajattelu ovat myös hyvin trendikkäitä, pohtii talon lounaskonseptin luonut 26-vuotias keittiöpäällikkö Sanni Tuisku, joka on ollut mukana suunnittelemassa myös Korundin Lähi-itä-vaikutteista lounastarjontaa.

Sannin johdolla keittiössä valmistetaan sesonkiajatteluun pohjautuvaa ruokaa, joka tehdään perinteistä paremmin modernisoiden tähän päivään. Ruoan alkuperä tehdään läpinäkyväksi. Paikallisen hävikkiruoan hyödyntäminen halutaan viedä mahdollisimman pitkälle, josta esimerkkinä Rovaniemen Citymarketin kanssa tehty yhteistyösopimus hävikkibanaaneista, joista tullaan leipomaan kahvilan vitriiniin banaanileipää.

Kalaa pyritään tarjoamaan joka päivä jossain muodossa hyödyntämällä hukkakaloja aina silloin, kun niitä on saatavilla. Myös kasvisruokavaihtoehto on aina tarjolla.

- Olen hyvin iloinen, että uusittu Arktikum Café korostaa nyt arvoiltaan ja tyyliltään entistä paremmin koko upean talomme ideologiaa sekä ajatonta ja selkeän klassista tyyliä. Toivomme sydämestämme, että ihmiset löytävät meidät, sanoo toimitusjohtaja Hannele Koskiniemi Arktikum-palvelu Oy:stä.

Arktikum Café

Ma-pe lounas klo 10.30-14.00
Kahvila:
ma 10.30-14
ti-pe klo 10.30-16
la klo 11-15
su suljettu
www.arktikum.fi/cafe/

Arktikum

- Vuonna 1992 avattu museo ja tiedekeskus.
- Rakennuksessa toimivat Lapin maakuntamuseo ja Arktinen keskus.
- Arktikum tunnistetaan 172 metriä pitkästä lasiputkesta, joka muodostaa rakennuksen maan päälle näkyvän osan.
- Talossa toimiva Lapin yliopiston Arktinen keskus on kansainvälinen, monitieteellinen tutkimuslaitos ja tiedekeskus, joka tutkii arktisen alueen kehitystä. Lapin maakuntamuseo on lappilaisen kulttuurin, esihistorian, historian, rakennusperinteen ja luonnon asiantuntija.
www.arktikum.fi

arktikum Cafe.jpg
Arktikum Cafen pöydät katetaan nyt yhtä runsaalla ja värikkäällä tyylillä kuinKorundissa, mutta keittiön punaisena lankana on kestävä kehitys. Kuva: Petri Teppo

Jaa sivu