Tärkeää tietoa majoitusalan toimijoille!

Julkaistu 13.11.2023 13:48

Talvi on tullut ja Rovaniemellä tämä tarkoittaa isolle joukolle yrittäjiä matkailusesongin alkamista ja asiakasmäärän nousua. Terveystarkastaja muistuttaa, että ympäristöterveydenhuolto tarjoaa toimijoille ohjausta ja neuvontaa majoituksen terveydellisiin ja hygieenisiin tekijöihin liittyvissä asioissa.

kärri_joulumaanporot.jpg

- Haluamme näin sesongin alkaessa muistuttaa, että majoitustoiminnalla on terveydensuojelulain mukainen lakisääteinen velvollisuus rekisteröityä ympäristöterveydenhuollon rekisteriin. Terveystarkastajat tekevät rekisteröityihin kohteisiin lain mukaisia tarkastuskäyntejä. Yleensä majoitustoiminnan tarkastusväli on viisi vuotta, terveystarkastaja Tommi Tuimala muistuttaa. 

Laissa majoitustoiminnalla tarkoitetaan ammattimaisesti tapahtuvaa kalustettujen huoneiden tai muiden majoitustilojen tarjoamista tilapäistä majoitusta tarvitseville asiakkaille. Käytännössä lain soveltamisalaan kuuluu majoitustoiminnan harjoittaminen erilaisissa muodoissa kuten hotelli, motelli, matkustajakoti, retkeilymaja, lomakeskus, leirintäalue, maatilamatkailu sekä aamiaismajoituksen ja loma-asuntojen tarjoaminen taloudellista hyötyä tavoitellen.

Lisätietoja Rovakaaren ympäristöterveydenhuollosta löytyy kaupungin verkkosivuilta
TÄSTÄ LINKISTÄ https://www.rovaniemi.fi/Asuminen-ja-ymparisto/Ymparistoterveys 


Tarvittaessa voit kysyä apua tai lisätietoja rekisteröintiin tai majoitustoimintaan liittyen sähköpostitse tommi.tuimala@rovaniemi.fi tai puhelimitse 040 186 5418.

Jaa sivu