Sohovalla koodataan mobiilisovelluksia: Rovaniemi Traveller ja Linkkari vastaavat kaupunkilaisten tarpeisiin

Julkaistu 22.9.2020 14:42

Rovaniemeläinen ohjelmistotalo Sohova tekee parhaillaan mobiilisovelluksia kotikaupunkinsa asukkaiden käyttöön. Rovaniemi Traveller ja siihen vahvasti kytkeytyvä Linkkari ovat paikallisten käyttöön tarkoitettuja sovelluksia. Toiminta-ajatuksen ydin on tarjota töitä Rovaniemellä, jotta kaikkien koodareiden ei tarvitsisi lähteä etelään töihin.

Screenshot 2020-09-22 14.54.jpg

Yksi työn alla oleva sovellus tuo paikallisliikenten bussien eli Linkkarin aikataulut kaupunkilaisten ja matkailijoiden puhelimiin. Aikataulut ovat etsittävissä osoitteen tai reitin perusteella. Toinenkaan uusi mobiilisovelllus, Rovaniemi Traveller, ei nimestään huolimatta ole vain matkailijoiden käyttöön tarkoitettu palvelu.

”Ole turisti omassa kotikaupungissasi”, innostaa Sohovan perustaja ja osakas Jari Kunnari.

Kunnarin mukaan kotikaupungissa tapahtuu paljon sellaista, josta edes asukkaat eivät aina tiedä.

“Samoin kaupunkiimme tulee jatkuvasti uusia palveluita, esimerkiksi ravintoloita, jotka eivät ole paikallisille tuttuja, ja näistä on tarkoitus välittää tietoa asukkaille, jotta he löytäisivät palveluiden pariin”, Kunnari tiivistää.

Sovelluksen avulla jokainen rovaniemeläinen voi ilmoittaa esimerkiksi koulun tai urheiluseuran myyjäisistä, näyttelystä,musiikkitapahtumasta tai vaikka omasta pihakirppiksestä. Sovelluksen avulla voi etsiä tapahtumia ja tilata itselleen muistutuksen tapahtumasta.

Samalla yrittäjät voivat lisätä Rovaniemi Travelleriin linkin linkkariaikatauluun.

”Saarenkylästä voi mennä helposti linkkarilla vaikkapa Vennivaaraan pihakirppikselle, kunhan tietää reitin ja aikataulun. Nyt ne löytyvät helposti sovelluksen avulla”.

Yrittäjät voivat hankkia sovelluksesta itselleen mainospaikan, jossa voi tuoda yrityksen palvelut esille. Ravintolat voivat laittaa esimerkiksi ruokalistan esille ja palvelualat hinnaston. Suurempien valtakunnallisten sovellusten tapaan Rovaniemi Travellerin avulla voi tarjota asiakkailleen etuja.

Sovelluksessa on myös tarkoitus ketjuttaa palvelut.

“Esimerkiksi Ropsin pelissä käy keskimäärin 1500 henkeä, joka tarjoaa erinomaisen kohderyhmän, vaikka pre-game pitsalle tai jälkipeleille parin huurteisen parissa. Sovellus muistuttaa aamulla, että tänään on pelipäivä ja voi samalla saavuttaa ison potentiaalisen asiakaskunnan käyttämään samalla muita palveluja”, Kunnari selvittää.

SOHOVA

Perustajat: Kolme rovaniemeläistä yrittäjää joilla on halu tarjota ohjelmistoalan töitä paikallisille nuorille.
Toiminta-ajatuksen ydin: Tarjota töitä Rovaniemellä, jotta kaikkien koodareiden ei tarvitsisi lähteä etelään töihin.
Työllistää: Tällä hetkellä kymmenkunta koodaria ja lisää etsitään koko ajan.  

Lisätietoja:
Jari Kunnari, jari@sohova.fi
040 558 3663

Lue lisää: 

https://www.sohova.fi/
https://www.rovaniemitraveller.fi/
https://linkkari.sohova.fi/

Jaa sivu