Ajankohtaiset uutiset

Sijoittautumisuutisia: Ensin Rovaniemelle tuli oululaislähtöinen Pannukakkutalo ja nyt ovensa avaa tamperelainen siipi- ja sporttiravintola Hook

Julkaistu 19.5.2022 8:52

Rovaniemellä on nyt imua. Oulussa vuonna 2010 aloittanut Pannukakkutalo-ketju saapui Sampokeskukseen jo aiemmin tänä keväänä. Kesän 2022 tulokas on Tampereella vuodesta 1997 suosiota nauttinut ja sittemmin myös Helsinkiin, Turkuun ja Seinäjoelle laajentanut siipi- ja sporttiravintola Hook. Rovaniemen legendaarisen Lapinmaan ravintolakiinteistön kakkoskerrokseen sijoittuva ravintola Hook terasseineen aukeaa asiakkaille perjantaina 20. toukokuuta.

antero .jpg
Ravintolan toinen yrittäjä Antero Harjuniemi toivoo Hookin yhdistävän Rovaniemen entiset nuoret ja entisten nuorten lapset. - Legendaarisesta ravintolakiinteistöstä riittää tarinoita kerrottavaksi monessa polvessa, hän uskoo.

Baarihistoriaa ja jääkiekkohuumaa

Rovaniemen Hook odottaa vilkasta avajaisviikonloppua, sillä heti ensimmäisenä iltana ravintolan 11 screeniä täyttyvät jännittävistä suomalaistunnelmista. Ravintolan avausiltana MM-areenalla Suomi kohtaa Iso-Britannian ja lauantaina Itävallan.

Mutta Hook on muutakin kuin sporttibaari, jollaista Rovaniemellä ei tosin tässä laajuudessa ole aiemmin ollut tarjolla. Hook on kaiken kansan ja kaikenikäisten ruokapaikka, jonka keittiön erikoisuus on siivet, ribsit ja burgerit.

- Tuoreet, vastapaistetut kanansiivet kastikkeen kera vievät kielen mennessään. Ja herkuttelun jälkeen voi jäädä istumaan iltaa hyvässä seurassa. Haluamme, että tässä rovaniemeläisille historiallisessa ravintolamiljöössä kohtaavat entiset nuoret ja entisten nuorten lapset. Tarinoita riittää kerrottavaksi monessa polvessa, uskoo ravintolan toinen yrittäjä Antero Harjuniemi, joka on itsekin kohdannut nykyisen “morsiamensa” samassa ravintolatilassa lähes 40 vuotta sitten.

Vuosia tyhjillään olleessa liiketilassa on toiminut aiemmin useita eri ravintoloita kuten Nitetrain, Maxims, Makasiini, Herttarouva ja Vaskooli. Antero Harjuniemi tuo Hooksin Rovaniemelle franchising-yrityksenä yhdessä Kalant Oy:nsä ja yhtiökumppaninsa Kalervo Alaojan kanssa. Kaksikko omistaa lähes kokonaan ”vanhana Lapinmaana" tunnetun kiinteistön, jossa Restel-ketju ravintoloineen on vuokralaisina.

Rovaniemen Hook-ravintola on ketjun yhdeksäs. Jyväskylään Hook avataan kesäkuussa. Paikka tulee ylittämään uutiskynnyksen, sillä koripallotähti Lauri Markkanen on ravintolassa osakkaana.

Pannukakkutalon yrittäjät: “Halusimme laajentaa bisneksiä juuri Rovaniemelle”

Suomen ensimmäinen pannukakkuravintola Oulun Kauppatorilla on joutunut tilojen puutteen vuoksi laittamaan ovet säppiin, mutta pannariherkkujen tarina on jatkunut ensin Jyväskylässä ja sittemmin myös Levillä, jossa franchising-yrittäjinä aloittivat korona-ajan kurimuksessa syksyllä 2019 isä ja poika, Roope ja Samuli Määttä.

Vaikka yrittäjyyden alkuajat Lapissa ovat olleet kaksikolle varsin vaiherikkaita ja haasteellisia, on heillä ollut selkeä visio ja halu laajentaa bisneksiään juuri Rovaniemelle.

- Rovaniemi on ollut mielessämme jo pitkään. Tämä on vireä kaupunki, jossa on paljon opiskelijoita sekä ympärivuotista, menestyksellistä matkailua. Onneksi löysimme tämän maltillisella remontilla käyttöömme sopivan liiketilan ja vieläpä kauppakeskus Sampokeskuksen huippupaikalta, iloitsee 25-vuotias yrittäjä Samuli Määttä.

Kymmenkunta työntekijää koko- tai osa-aikaisesti työllistävässä Pannukakkutalossa on reilut 40 asiakaspaikkaa. Tarjolla on suolaisia ja makeita pannukakkuherkkuja, joista suosikeiksi ovat nousseet muun muassa kylmäsavuporopannari ja marjaiset pannukakut.

- On ollut sujuvaa ja innostavaa tehdä yhteistyötä myös paikallisten yritysten kanssa. Meillä on tarjolla pannareiden kavereina muun muassa Arctic Ice Creamin jäätelöä ja Lapin Panimon oluita. Läheltä löytyy hienoja tuotteita, kehuu Määttä.
IMG_3834 (1).jpg
Samuli Määttä halusi tuoda Pannukakkutalon juuri Rovaniemelle.

Jaa sivu