Ajankohtaiset uutiset

Rovaniemi vetää vastuullisuuskeskustelua Euroopan muotoiluviikoilla

Julkaistu 12.5.2022 13:18

Ensimmäinen Global Design Talks -tapahtuma järjestettiin Rovaniemen Arctic Design Weekillä maaliskuussa 2022. Nyt sarja saa jatkoa Münchenissa 17. toukokuuta sekä Barcelonassa ja Saint-Étiennessä 10. kesäkuuta. Kaikkien näiden dialogien moderaattorina toimii rovaniemeläinen Päivi Tahkokallio. Koko sarja toteutetaan myös online-tapahtumina, jolloin niitä seuraamaan pääsee ympäri Eurooppaa.

Päivi Tahkokallio ADW.jpg
Päivi Tahkokallion johdolla etsitään globaaleja ratkaisuja meitä ja maailmaa puhuttaviin valtaviin haasteisiin, yhtenä kiireellisimmistä ilmastonmuutoksen hallinnan haasteet. Näitä ratkaisuja yhdistää vastuullisuus
Business Rovaniemen ja Arctic Design Weekin aloitteesta on keväällä 2022 käynnistynyt kansainvälinen, vastuullisuuteen keskittyvä keskustelusarja “Global Design Talks” yhteistyössä kolmen eurooppalaisen muotoiluviikon kanssa. Yhteistyössä ovat mukana Munich Creative Business Week Etelä-Saksassa, Biennale International Saint-Ètienne Etelä-Ranskassa sekä Barcelona Design Week Espanjassa.

Keskustelusarjan ytimessä on ajatus siitä, että ilmastonmuutoksen tai ikääntymisen kaltaisiin, koko maailmaa koskettaviin ongelmiin voi löytyä ratkaisuja vain eri alojen välisellä yhteistyöllä.

- Euroopan muotoiluviikot haluavat yhdessä kantaa kortensa kekoon etsimällä yhdessä eri alojen asiantuntijoiden ja yritysten sekä muotoilijoiden kanssa ratkaisuja meitä ja maailmaa puhuttaviin valtaviin haasteisiin, yhtenä kiireellisimmistä ilmastonmuutoksen hallinnan haasteet, Business Rovaniemen muotoilupäällikkö Taina Torvela kertoo.

Torvela toimii myös Arctic Design Week tuottajana sekä Arctic Design Capital sisältöjen kehittäjänä. Arctic Design Week osallistuu sekä World Design Weeks -verkoston että muotoilun eurooppalaisen kattojärjestön BEDAn designviikkojen yhteistyöhön.

Global Design Talks -konseptin kehittäjä Päivi Tahkokallio näkee, että yksi muotoilun tehtävistä on olla yhdistämässä eri alojen osaamista, kun ratkaisuja etsitään.

– Keskusteluissa on mukana paikallisia ja kansainvälisiä asiantuntijoita. Viheliäiset haasteet eivät tunne maiden rajoja, joten niihin on etsittävä sekä paikallisia että globaaleja ratkaisuja ja kaikkia ratkaisuja yhdistää vastuullisuus, toteaa Tahkokallio.

Münchenin keskustelussa 17. toukokuuta ovat mukana muun muassa muotoilija, professori Julia Lohmann Aalto-yliopistosta, yksi Saksan merkittävistä biodiversiteettiasiantuntijoista Frauke Fischer, Industry Commons -säätiön puheenjohtaja ja New European Bauhaus -asiantuntijaryhmän jäsen Michela Magas sekä yli 100-vuotiaan saksalaisen Leonhard Kurz -perheyrityksen johtajiin kuuluva Markus Hoffmann.

www.arcticdesignweek.fi
https://www.mcbw.de/en/program/detail/event/global-design-talks-muenchen
www.biennale-design.com

LISÄTIETOJA:
Tahkokallio Design+ Oy
Päivi Tahkokallio
paivi@tahkokallio.fi
puh. 050 324 3517

Arctic Design Week, Business Rovaniemi
Tuottaja Taina Torvela
taina.torvela@rovaniemi.fi
Puh. 040 135 0361

Jaa sivu