Rovaniemi valikoitui globaalin yrityksen sijoittautumispaikaksi

Julkaistu 15.9.2022 12:00

Autoteollisuuden ohjelmistoratkaisujen maailmanlaajuinen toimittaja Elektrobit kasvaa Oulun lisäksi nyt myös Rovaniemellä. Rovaniemen yksikön avajaiset pidetään tänään torstaina 15.9.2022. Elektrobit työllistää tällä hetkellä Suomessa yhteensä noin 350 henkilöä. Elektrobit on Continentalin tytäryhtiö.

20220915_144124.jpg
Elektrobit on vuoden sisällä työllistänyt yli 80 uutta IT-alan osaajaa. Rekrytoinnit jatkuvat Rovaniemellä.

Elektrobitin integroituminen Rovaniemen seudun oppilaitoksiin kasvattaa kaupungin tärkeää IT:n toimialaa.  IT-alan ekosysteemin kasvu on tavoiteltavaa ja uuden globaalin sijoittuminen kaupunkiin tukee tätä. Kaupungin intressi on vahvistaa IT-ekosysteemiä ja saada niin suomalaiset kuin kansainväliset opiskelijat kiinni työelämään ja jäämään Rovaniemelle. Rovaniemeläisten osaajien rekrytoinnin Elektrobit käynnisti jo maaliskuussa. Laajentuminen Rovaniemelle on osoittautunut hyväksi mahdollisuudeksi, sillä kaupungissa on ohjelmisto-osaajia sekä laadukas koulutus.

”Olemme saaneet innostuneen ja positiivisen vastaanoton Rovaniemelle. Laajentumisen ensiaskeleiden onnistumisen edellytyksenä on ollut hyvä yhteistyö paikallisten toimijoiden kanssa: ratkaisuja ja ideoita haetaan yhdessä ja asiat laitetaan tapahtumaan”, kertoo toimitusjohtaja Veli-Matti Ihme.

Laajentuminen Rovaniemelle on ollut mutkatonta

Elektrobitin sijoittumista Rovaniemelle ovat edesauttaneet alueen toimijoiden saumaton yhteistyö, jota on koordinoinut Business Rovaniemi.

"Nämä avajaiset ovat monen eri toimijan onnistumisen summa. Kaupungin elinkeinopalveluiden eli Business Rovaniemen, Lapin ammattikorkeakoulun, REDUn, Lapin yliopiston, TE-toimiston ja Rovaseudun Markkinakiinteistöjen henkilökunta on onnistuneesti palvellut teitä eri tarpeissanne. Henkilökunta on auttanut teitä niin suoraan kuin rekrytoinnissa auttavan yhteisen organisaation Osaamon kautta. Kiitos teille asenteestanne ja työstänne. " iloitsee kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio yhtiön avajaispuheessaan.

 

Tietoa yhtiöstä

Elektrobit on autoteollisuuden ohjelmistojen sekä niihin liittyvien tuotteiden ja palveluiden palkittu maailmanlaajuinen toimittaja. Yli 35 vuoden kokemuksella alan johtavana toimijana Elektrobitin ohjelmistoja käytetään jo yli viidessä miljardissa laitteessa yli kuudessasadassa miljoonassa ajoneuvossa. Yhtiö tarjoaa joustavia ja innovatiivisia ratkaisuja ajoneuvojen ohjelmistoinfrastruktuuriin, yhdistettävyyteen, turvallisuuteen sekä autonomiseen ajamiseen liittyviä työkaluja ja käyttäjäkokemuksen suunnittelua. Elektrobit on Continentalin tytäryhtiö.


Lisätietoja yhtiöstä ja avoimista paikoista Jobs@Elektrobit

 

Lisätietoja 

Veli-Matti Ihme, Toimitusjohtaja, Elektrobit Finland / veli-matti.ihme@elektrobit.com

Jukka Schroderus, Johtaja, Engineering Competence Center Elektrobit Finland / jukka.schroderus@elektrobit.com

Milla Auniola, Henkilöstöpäällikkö, Elektrobit Finland /milla.auniola@elektrobit.com

 Matti Impiö, yrityskehittäjä, Business Rovaniemi / matti.impio@businessrovaniemi.fi

***

Business Rovaniemi kysyi - Miksi Rovaniemi valikoitui yhtiön sijoituspaikkakunnaksi. Yhtiön johtotiimi vastaa allaolevalla videolla:

Hyvä paikka kasvaa

20220915_153807.jpg
Kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio toivottaa uuden IT-alan yrityksen tervetulleeksi Rovaniemelle kukittamalla toimitusjohtaja Veli-Matti Ihmeen.

Jaa sivu