Aiheeseen liittyvät uutiset

Rovaniemi mukana valtakunnallisessa kävelykatuviikonlopussa

Julkaistu 25.5.2021 8:15

Valtakunnallinen kävelykatuviikonloppu rantautuu Rovaniemelle perjantaina 28. toukokuuta, jolloin keskustan ilmettä siivotaan yhdessä sekä kuullaan kaupunkilaisten mielipiteitä keskustan tulevaisuuden visioista. Kävelykatuviikonlopun yhteydessä käynnistetään myös Rovaniemen keskustatekokilpailu, jossa haetaan ensimmäistä kertaa tekoa, joka on positiivisesti vaikuttanut Rovaniemen keskustaan viimeisen vuoden aikana.

Kaupunkielämää.jpg

Rovaniemen kaupunkikeskustan kehittäjät ovat paikalla Lordin aukiolla kuulemassa kaupunkilaisten mielipiteitä. Teltta on avoinna kävelykadulla perjantaina 28.5. klo 12-14.

- Teemapäivänä osallistumme myös yhteiseen Rovaniemen siivoushaasteeseen laittamalla keskustan kulmat ja korttelit kuntoon. Samalla haastamme yrittäjät ja kiinteistönomistajat katselemaan oman liikkeensä edustaa, kulmia ja takapihoja sillä silmällä. Toivomme, että kaikki tuovat oman kortensa kekoon yhteisen siistin ja tyylikkään keskustan puolesta, innostaa Rovaniemen kaupunkikeskustan kehittämistyötä vetävä Miia Taivalantti.

Keskustan siivoustalkoot käynnistyvät Lordin aukiolta perjantaina klo 9, jolloin lähdetään siistimään ympäristöä yhdessä.

- Me tarjoamme roskasäkit ja hanskat. Huomioithan itse koronarajoitukset ottamalla oman maskin mukaan, Taivalantti muistuttaa.

Rovaniemen keskustatekoa etsitään

Kävelykatuviikonlopun yhteydessä käynnistetään kisa, jossa etsitään Rovaniemen keskustatekoa ensimmäistä kertaa. Keskustateko voi olla esimerkiksi onnistunut arkkitehtuuri, upea valaistus, iso tai pieni tapahtuma, yksittäinen elementti, seinämaalaus tai mikä tahansa kaupunkilaisia ilahduttanut tai keskustan viihtyisyyttä lisännyt teko.

Kilpailun tarkoituksena on korostaa kaupunkikeskustan merkitystä Rovaniemellä ja nostaa esille kehittämistä eteenpäin vieviä ilmiöitä ja tekijöitä. Rovaniemen kilpailu järjestetään yhteistyössä Uusi Rovaniemi -lehden kanssa.

Rovaniemen voittaja lähetetään valtakunnalliseen keskustatekokilpailuun elokuussa ja valtakunnallinen voittaja julkistetaan voittajapaikkakunnalla syksyn aikana.

Kävelykatuviikonlopun perjantaina julkistetaan myös Rovaniemen tämän vuoden elinvoimalaskelman tulokset sekä valtakunnalliset vertailut. Elinvoimalaskelman tulokset toteutetaan Suomessa 40:ssä kaupungissa.

Kaupunkikeskustan kehittämistyö tekee kiinteää yhteistyötä myös Rovaniemen kaupungin kaupunkisuunnittelun kanssa. Syksyn aikana on tulossa useampi tapahtuma, jossa kaikki kaupunkilaiset pääsevät yhdessä meidän kanssa suunnittelemaan keskustan eri kohtia.

Ehdota Rovaniemen Vuoden 2021 kaupunkikeskustatekoa TÄÄLLÄ

LUE LISÄÄ VALTAKUNNALLISESTA KÄVELYKATUVIIKONLOPUSTA TÄSTÄ LINKISTÄ

LUE LISÄÄ Rokke-hankkeesta TÄSTÄ LINKISTÄlogopatteristo 2.jpg

Lisätietoja:
Miia Taivalantti projektikoordinaattori
ROKKE - Rovaniemen kaupunkikeskustan kehittämistyö (EAKR)
040 626 4525 miia.taivalantti@rovaniemi.fI

Lordis square in Rovaniemi Lapland Finland.jpg

Jaa sivu