Rovaniemi houkuttaa ohjelmistoalaa: Ohjelmistokehitys- ja laadunvarmistus vahvistuu uuden kaupunkiin sijoittuvan yrityksen myötä

Julkaistu 16.12.2022 8:00

Rovaniemellä aloittaa toimintansa Hutcode Oy, joka alkaa tuottaa ohjelmistokehitys- ja laadunvarmistuspalveluja. Kaupunkiin sijoittuvan yhtiön toimitilat sijaitsevat Rovaniemen keskustassa ja yrityksen tavoitteena on työllistää jo ensi vuoden aikana vähintään 10 ohjelmistoalan osaajaa.

Hutcode-musta-tausta.png
- Miksi koodarit karkaisivat etelään, sillä Rovaniemi on huippupaikka ohjelmisto-osaamiselle. Meillä on paljon osaamista kaupungissa sekä korkeatasoinen koulutus, joka joustaa työnantajien tarpeiden mukaan, pohtii yhtiön tuleva toimitusjohtaja Jari Kunnari.

Rovaniemi on houkutteleva sijoittautumispaikka

Rovaniemen kaupunki haluaa lisää ohjelmistoalan osaajia ja työpaikkoja. Tämä on selkeä visio myös Hutcodea sparranneessa Business Rovaniemessä.

- Olen ilokseni huomannut, että Rovaniemi nähdään jo selvästi houkuttelevana sijoittumispaikkana myös ohjelmistoalan yrityksille. Rovaniemen tavoitteena onkin panostaa ohjelmistoalan ekosysteemiin lähivuosina ja siksi toivotammekin tervetulleeksi uudet toimijat. Tavoitteena on rakentaa tiivistä yhteistyötä Rovaniemellä toimivien ohjelmistoalan yritysten kanssa ja lähteä yhdessä ratkaisemaan toimialan haasteita, kuten esimerkiksi työvoiman saantia, sanoo yrityskehittäjä Matti Impiö Business Rovaniemestä.

Hutcoden toimitusjohtajana aloittava Jari Kunnari on toiminut ohjelmistoalalla yli 20 vuotta ja tuntee sekä asiakkaat että tarpeet valtakunnallisesti.

- Pandemian myötä yleistynyt etätyöskentely on poistanut paikkakuntien väliset etäisyydet, ja ohjelmistoala pystyy palvelemaan asiakkaita tehokkaasti ja ammattitaitoisesti kaikkialta Suomesta. Elämä on aivan liian lyhyt etelässä elettäväksi, joten me päätimmekin tuoda etelän työpaikat Lappiin, Kunnari toteaa.

Osana isompaa kokonaisuutta

Hutcode on osa isompaa yritysperhekokonaisuutta, johon kuuluvat ohjelmistokehityksen asiantuntijoista sekä Suomen suurimmasta ohjelmistoyritysten verkostosta koostuva Codemen Oy, ohjelmistotestaukseen ja laadunvarmistamiseen erikoistunut Q-Factory Oy ja kansainvälistä asiantuntijaverkostoa pyörittävä BestCoders -verkosto. Yritysperheellä on toimintaa Rovaniemen lisäksi Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Lahdessa, Hämeenlinnassa, Joensuussa, Ylivieskassa, Tallinnassa ja Poznańissa.

- Hutcoden etu alan muihin paikkakunnan työnantajiin on, että me pystymme tarjoamaan kaikki laajan yritysperheemme palvelut ja työpaikat Rovaniemellä. Työnhakijat voivat hakea mitä tahansa yritysperheemme avointa työpaikkaa ja sijoittautua Rovaniemen työyhteisöön. Sama koskee kaikkia asiakkuuksia - pystymme tarjoamaan kaikki yritysperheen palvelut yhdeltä tiskiltä Rovaniemellä, kertoo yritysryppään perustaja ja pääomistaja Misa Ahola.

Hutcode, Q-Factory ja Codemen työllistävät valtakunnallisesti noin 200 ammattilaista ja verkoston kautta on tavoitettavissa jopa 6.000 asiantuntijaa sekä Suomessa että ympäri Eurooppaa.

- Paikallisuus ja läsnäolo on meille tärkeää. Haluamme olla rehdisti paikallinen toimittaja ja edistää yrityksien elinvoimaisuutta täällä Lapissa. Lisäksi haluamme olla yritys, joka pystyy palvelemaan kaikenkokoisia yrityksiä vahvan asiantuntijaverkostomme avulla sekä niitä pienempiä paikkakunnan yrityksiä kuin myös isompia yhtiöitä ja organisaatioita, tuumaa Hutcoden kulkukauppias Mikko Pulju.

Yhtiö etsii monenlaisia ammattilaisia

Hutcoden painopiste on web-kehityksessä, mutta osaaminen ei jää kotisivuihin ja verkkokauppa-alustoihin. Laajan yritysperheen kautta Hutcode pystyy tarjoamaan ratkaisut ketterästi lähes mihin tahansa IT-projektin elinkaaren vaiheeseen.

- Etsimme monenlaisia osaajia asiakasprojekteihimme. Haussa ovat fullstack -kehittäjät, UI/UX- suunnittelijat, saavutettavuusasiantuntijat, mobiilikehittäjät ja kokeneet ammattitaitoiset ohjelmistokehittäjät, Jari Kunnari sanoo.

Hutcoden ja muun yritysperheen avoimiin työpaikkoihin voi tutustua osoitteessa www.hutcode.fi

Mikäli sijoittautuminen Rovaniemelle kiinnostaa, ota yhteyttä: 

Business Rovaniemi
Impiö Matti, yrityskehittäjä
puh. 0400 789551
matti.impio@rovaniemi.fi

Muutto Rovaniemelle jo mielessä?

Lue tietopaketti muutosta haaveileville tai jo sitä suunnitteleville innostavine muuttajatarinoineen ja videoineen. Potentiaalisia muuttajia kiinnostavilla sisällöillä ja ajantasaisilla tiedoilla edelleen täydentyvät sivut löydät täältä: rovaniemi.fi/muuttajat
muuttaja sivu (1).jpg

Jaa sivu