Aiheeseen liittyvät uutiset

Rovaniemen pyöräreitti- ja rullaratainvestoinnit varmistuivat – hankkeille 1,1 miljoonan EU-rahoitus

Julkaistu 14.5.2024 9:00

Investointihankkeet käynnistyvät kesän aikana ja valmistuvat viimeistään syksyllä 2025.

heinäkuuta_20,_2014_Rovaniemi_kesä_2014-3.jpg
Kuva: Rovaniemen kaupunki / Laaksomies Jouni

Lapin liitto on myöntänyt Rovaniemen kaupungille rahoitusta pyöräreitin rakentamiseen hiihtostadionin ja Napapiirin välille, Ounasvaaran pyöräreittien kehittämiseen sekä kilpalatupohjille rakennettavaan rullarataan. Rahoitus tulee EU:n Oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta. Kaupungin oma osuus hankkeissa on noin 470 000 euroa.

Nyt myönnetty rahoitus on erittäin merkittävä, ja ilman sitä suunnitellut investoinnit eivät olisi toteutuneet.

Suunnittelutyö käynnistyy kesällä

Ounasvaaran ja Pajakylän lähelle rakennettavien pyöräreittien suunnittelutyö käynnistyy kesällä 2024 ja varsinainen rakentaminen tapahtuu vuoden 2025 aikana. Reittien rakentamisessa huomioidaan sosiaalisen, ekologisen ja taloudellisen kestävyyden tarpeet.

Rullaradan rakentaminen alkaa rakennussuunnittelulla, jonka jälkeen kilpailutetaan urakoitsija. Tämänhetkisen arvion mukaan rakentamaan päästään kesällä 2025.

 

Keskustelutilaisuus kuntalaisille tulossa

Pyöräreittisuunnitelmista järjestetään keskustelutilaisuus kuntalaisille sen jälkeen, kun reittien suunnittelijayritys on valittu. Kaupunki tiedottaa ajankohdasta myöhemmin.


Lue kaupungin aiempi tiedote uusista investoinneista: 
https://www.rovaniemi.fi/news/Rovaniemi-haluaa-parantaa-pyorareitistoa-ja-rakentaa-rullaradan-hiihtostadionin-kilpalatupohjille-/34981/6ba2c3f7-7735-43f6-932e-182a38d4d73d

Rullarata kartta rajattu.png
Rullarata kulkee Ounasvaaran hiihtokeskukselta Pullinrannan suuntaan. Rata sijoittuu hiihtokeskuksen ja ns. Ylävitosen välisille nykyisille valaistuille ulkoilureitti- ja latupohjille, jotka toimivat muun muassa Ounasvaaran talvikisojen kilpalatureitteinä.

Jaa sivu