Ajankohtaiset uutiset

Rovaniemen matkailulle haetaan uutta suuntaa ja kilpailukykyä ympärivuotisuudesta, kestävyydestä ja vastuullisuudesta

Julkaistu 12.6.2023 12:50

Rovaniemen kaupunki vahvistaa matkailun kehittämisresurssejaan käynnistämällä hankkeen, jossa tuetaan matkailun ympärivuotisuutta sekä kestävän ja vastuullisen matkailun tavoitteiden ja työkalujen omaksumista. Tärkeässä roolissa on paikallisten asukkaiden ja yritysten välisen vuoropuhelun lisääminen sekä palveluiden yhteiskehittäminen.

kuva hanke.jpeg

Nyt käynnistyvä Kestävän matkailun hanke pohjautuu Rovaniemen ja kahdeksan muun eurooppalaisen kaupungin yhteishankkeessa syntyneeseen toimenpideohjelmaan.

- Kansainvälisessä verkostossa tutustuttiin monipuolisesti matkailun kestävään kehitykseen erilaisissa ja erikokoisissa matkailukohteissa sekä pohdittiin miten vähentää matkailun mahdollisia kielteisiä vaikutuksia lähiympäristöön, kertoo Business Rovaniemen kehittämispäällikkö Pirjo Kutinlahti.

Vuoden 2025 loppuun jatkuva hanke saa rahoituksen Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelmasta. Hanke on osa Rovaniemen kaupungin ja valtion välisen ekosysteemisopimuksen toimeenpanoa.

 

Kiinnostuitko? Hae projektipäälliköksi!

Kestävän matkailun hankkeen projektipäällikön rekrytointi käynnistetään ennen Business Rovaniemen tiimin kesälomia kuntarekry.fi kautta.

Hankkeen nimi:
Rovaniemen matkailun uusi aika – vastuullisuus, kestävyys, osallisuus ja ympärivuotisuus kilpailutekijöinä

Hankkeen rahoittajat:
Lapin liitto ja Rovaniemen kaupunki

Hankkeen toteuttaja:
Rovaniemen kaupunki/Business Rovaniemi

Kysy lisää:
Pirjo Kutinlahti, kehittämispäällikkö Business Rovaniemi puh. 040 4837974 pirjo.kutinlahti@rovaniemi.fi

Jaa sivu