Aiheeseen liittyvät uutiset

Rovaniemen kaupunki keskusteli pelisäännöistä matkailuyritysten kanssa

Julkaistu 14.11.2023 13:50

Yrityksiä palveleva Business Rovaniemi kutsui maanantaina 13.11. Rovaniemen matkailuyrittäjät keskustelemaan matkailun pelisäännöistä ja turvallisuusasioista kaupungin edustajien kanssa. Tilaisuus järjestettiin Pohjolan Osuuspankin tiloissa.

rajattu.IMG_2047 (1).jpg

Tilaisuudessa keskusteltiin siitä, millä periaatteilla tulevan matkailusesongin aikana toimitaan kaupungin yhteisillä alueilla ja mitä turvallisuusseikkoja yrittäjien tulee ottaa huomioon.

 

Kaupungin edustajat muistuttivat muun muassa, että:

 

- Moottorikelkkailu on sallittu vain tähän tarkoitukseen varatuilla reiteillä ja urilla.

 

- Ohjelmapalveluyritysten ei pidä käyttää julkisia ja kyläyhdistyksen omia laavuja.

 

- Ohjelmapalvelutoiminta on kielletty yksityisomisteisilla maa-alueilla ilman maanomistajan lupaa.

 

- Tulien tekeminen jäälle on kielletty. Ohjelmapalveluyrittäjillä on oltava käytössään vähintään siirrettävä tulisija. Hiilikasoja ei pidä jättää jäälle, sillä ne roskaavat ympäristöä. 

Keskustelua käytiin hyvässä yhteisymmärryksessä. Haasteeksi todettiin se, että osa ohjelmapalveluyrityksistä on pieniä ja rekisteröimättömiä toimijoita, joita voi olla vaikea saada sitoutumaan yhteisiin pelisääntöihin. Myös valvonta on vaikeaa. 


Tilaisuudessa käytiin lyhyesti läpi myös matkailuun liittyviä ohjeistuksia, joita laaditaan parhaillaan. Esimerkiksi pelastuslaitos ja Lapin hyvinvointialue julkaisevat matkailijoille suunnatun turvallisuusesitteen, jota jaetaan muun muassa lentokentällä. 


Rovaniemen kaupunki ja Visit Rovaniemi tekevät viranomaisten kanssa tiivistä yhteistyötä, jotta matkailijoiden turvallisuutta koskeva tieto tavoittaa matkailijat, paikalliset ja yritykset mahdollisimman kattavasti.  


Keskustelutilaisuuteen osallistui laaja kaupungin edustus muun muassa teknisten palveluiden ja ympäristövalvonnan yksiköistä, Visit Rovaniemen edustajia sekä vasta käynnistyneen Business Rovaniemen matkailuhankkeen projektipäällikkö Katariina Lehtonen.


Vuoropuhelun tavoitteena oli luoda yhteisiä pelisääntöjä matkailuyrittäjien ja kaupungin toiminnan tueksi.


Tilaisuus oli osa Rovaniemen matkailun uusi aika -hanketta, jonka tavoitteena on edistää kestävää matkailua sekä lisätä vuoropuhelua eri matkailun sidosryhmien kanssa. Keskustelutilaisuuksia järjestetään myös paikallisten asukkaiden kanssa ensi vuoden aikana.


Jaa sivu