Ajankohtaiset uutiset

Rovaniemen kaupungin työllisyyspalvelut muuttaa Rinteenkulmasta Valtakadulle

Julkaistu 7.5.2024 9:00

Kaupungin työllisyyspalveluiden Palvelupiste Osaamo sekä siellä toimivat Ohjaamo Rovaniemi ja Työllisyyden kuntakokeilu muuttavat 15.-17.5.2024 välisenä aikana uuteen osoitteseen Valtakadulle.

309542820_532386715553477_3366296450612279833_n.jpg

Palvelupiste muuttaa toukokuun puolivälissä uuteen osoitteeseen Valtakatu 16. Kaupungin työllisyyspalveluiden palveluita löytyy muuton jälkeen rakennuksen ensimmäisestä, toisesta ja neljännestä kerroksesta. Muuton aikana Rinteenkulman kauppakeskuksessa sijaitsevat tilat ovat suljettuna.

- Olet tervetullut käymään oli mielessäsi työllistyminen, kouluttautuminen tai vaikka alanvaihto. Ilmoittaudu ensimmäisessä kerroksessa, josta sinut ohjataan eteenpäin. Kakkoskerroksen Ohjaamolla nuoret voivat asioida ilman ajanvarausta arkisin klo 12-15 välisenä aikana, jolloin Ohjaamon päivystäjä on paikalla auttamassa heitä, opastaa palvelukoordinaattori Soile Saastamoinen.

Muuton jälkeen Rovaniemen kaupungin työllisyyspalvelut palvelevat kuntalaisia samassa osoitteessa TE-palveluiden kanssa.


Ohjaamo tarjoaa tietoa, neuvontaa ja ohjausta

Alle 30-vuotiaiden nuorten Ohjaamo antaa tietoa, neuvontaa ja ohjausta työnhakuun, koulutukseen sekä arjen ja elämän asioihin liittyen. Ohjaamolla työskentelee ohjaajia, työllisyysasioiden asiantuntijoita ja kesätyökoordinaattori. Näiden asiantuntijoiden lisäksi Ohjaamolta löytyy myös Onni-työntekijä sekä Rovaniemen koulutuskuntayhtymä REDUn uraohjaaja.

Onni-työ tarjoaa palvelua 18–29-vuotiaille, jotka tarvitsevat matalan kynnyksen keskustelutukea elämän kaikilla osa-alueilla, HOT-valmennusta tai valtakunnallista ryhmätoimintaa. REDUn asiakasvastaava antaa koulutus- ja uraohjausta sekä työllistymistä tukevaa ohjausta 15–29-vuotiaille.

- Ohjaamo on matalan kynnyksen palvelupiste, johon kaikki nuoret ovat tervetulleita joko päivystysaikana tai ajanvarauksella. Me Ohjaamossa pyrimme löytämään jokaiselle nuorelle hänen tilanteeseensa sopivan ratkaisun ja onneksemme meillä on laaja verkosto, joka auttaa meitä tässä työssä, kertoo Soile Saastamoinen.

Jaa sivu