Aiheeseen liittyvät uutiset

Rovaniemen Yrittäjät ry ja Rovaniemen kaupunki tyytyväisiä uuden Advisory Board- mallin toimintaan

Julkaistu 20.5.2024 13:30

2Näyttökuva 2024-05-21 104439.jpg

Rovaniemen Yrittäjät ry ja Rovaniemen kaupunki ottivat viime vuoden lopussa yhteistuumin käyttöön uuden Advisory Board -mallin. Kyseessä on epävirallinen neuvonantajaelin, jonka tehtävänä on tuoda yrittäjien, luottamushenkilöiden ja virkamiesten näkemykset yhteen ja tehostaa yritysvaikutusten arviointia julkisessa päätöksenteossa. Advisory Board antaa suosituksia ja kommentoi pyynnöstä kaupungin valmistelussa tai suunnittelussa olevia asioita.

Rovaniemen yrittäjien Jani Siivola on tyytyväinen kokeiluun. "Toimintamalli on lähtenyt erinomaisesti käyntiin. Kaupungilta on tullut useita kommenttipyyntöjä advisory boardille, näistä mainittakoon merkittävimpinä kasvuohjelman kommentointi, lyhytvuokrauksen kommentointi ja keskustan kaavamuutoksen kommentointi. Näiden lisäksi on tehty useita pienempiä kommenttikierroksia. Joka tapauksessa advisory board on otettu erinomaisesti vastaan, se on prosesseiltaan nopea ja joustava. Ja kuitenkin sillä on merkittävä vaikutus yritysvaikutusten arvioinnin kehittämisessä."

Advisory Board koostuu kahdesta pysyvästä jäsenestä: Rovaniemen Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Jani Siivolasta ja Business Rovaniemen yrityskehittäjä Marko Merkkiniemestä. Lisäksi boardiin kutsutaan yrittäjiä eri toimialoilta tapauskohtaisesti.


Boardin toimintaperiaatteisiin kuuluvat:
Matala kynnys: boardilta voi pyytää neuvoa ja kannanottoja eri organisaatiotasoilta.
Nopeus: pyrkimys reagoida mahdollisimman nopeasti kysymyksiin ja pyyntöihin.
Asiantuntijuus: board tarjoaa monialaista asiantuntijuutta ja näkemystä.

Lisätietoja antaa:

Business Rovaniemen yrityskehittäjä Marko Merkkiniemi, marko.merkkiniemi@rovaniemi.fi, 040 018 7250
Rovaniemen Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Jani Siivola, jani.siivola@yrittajat.fi, 040 717 7815
Rovaniemen kaupungin vs. elinvoimapalvelujen toimialajohtaja Samppa Määttä, samppa.maatta@rovaniemi.fi, 050 529 6738

Jaa sivu