Rovaniemen Lampelaan avautuu uuden ajan ruokakauppa

Julkaistu 10.9.2020 15:22

Rovaniemellä avataan elokuussa uuden ajan ruokakauppa, joka on monella tapaa ensimmäinen laatuaan koko Lapissa. Lampelaan nousevaan hypermarket Minimaniin poikkeuksellisen palvelutiskin pääsee luomaan rovaniemeläinen yrittäjä, Kami Abdeh.

Kami-Abdeh.jpg
Lampelaan nousevaan hypermarket Minimaniin poikkeuksellisen palvelutiskin pääsee luomaan rovaniemeläinen yrittäjä, Kami Abdeh.

”Keväällä koko Suomea kohdannut haastava aika heijastui välittömästi myös omaan yritykseeni, mutta samaan aikaan epidemia on osoittautunut jopa onnenpotkuksi. Kun molemmat Feenix-ravintolani suljettiin, minulle on jäänyt aikaa kaikessa rauhassa suunnitella tulevaa”, kertoo Kami Abdeh

Suunnittelupöydällä Kamilla on Rovaniemen ruoka- ja ostoskulttuuria muuttava palvelutiski sekä noin 250-neliöinen Buffet & Bistro- ja noutoruokaravintola, jotka molemmat tulevat elokuussa avattavaan Minimaniin. Luvassa on jotakin aivan uutta: palvelutiskin yhteyteen voi jäädä maistelemaan makupaloja maailman eri puolilta pieninä annoksina. 

“Vahvaa ravintola-alan osaamistamme tuodaan esille monella tapaa, jotka paljastuvat tarkemmin elokuun lopussa, kun ovet aukaistaan.”

Uutta ruokakulttuuria

Palvelutiskin Kami ottaa vastuulleen yrittäjänä yhdessä tiiminsä kanssa, johon hän on saanut mukaan paikallisia ruoka-alan huippuosaajia.

“Palvelulla ja tunnelmalla on suuri rooli: erotumme selkeästi kaikista muista, pyrimme luomaan asiakkaalle elämyksen kokonaisvaltaisesti. Luomme uutta ruokakulttuuria kaupunkiin. Se tehdään vahvan ravintolaosaamisen näkökulmasta jättäen perinteiset einekset pois. Grillikylkien ja kiusauksien tilalle tulee avokeittiössä valmistettava, kotitekoinen ruoka kuten poronkäristys tai ylikypsä possunposki”, Kami kuvailee.

Kalatiskiltä tuoreen kalan lisäksi voi ostaa myös kalaruoka-annoksia, joiden erikoisuus on käsityö. Muun muassa kylmäsavu- ja lämminsavutuotteet savustetaan itse.

“Miltä kuulostaisi oman keittiön kylmäsavukirjolohi-haukikebabit eli kababit aasialaisittain maustetun kaalisalaatin ja paprikahummustahnan kera?”, kysyy Kami.

Kamin tavoitteena on myydä hyvää kotiruokaa, jota voi ostaa mukaansa. Nykypäivän kiireissä ei esimerkiksi viikonlopun alkajaisiksi aina jaksa kokata eikä toisaalta halua myöskään ostaa eineksiä.

“Tulemme siis panostamaan todella paljon maukkaaseen ja ripauksen luksustakin tarjoavaan kotiruokaan”.

Palvelutiskin tuotteet ovat myös verkkokaupassa tilattavissa kotiin. Premium-herkut pihvi-illallisista taco-kattauksen aineksiin pakataan kotiin kuljetettavaksi. Näin aterian voi nauttia samalla tavalla kuin ravintolassa – lisukkeineen, lihoineen ja tahnoineen.

“Tämä on minulle ja rovaniemeläisillekin iso juttu. En voi uskoa, että tästä tulee totta. Odotan innolla, että pääsemme aukaisemaan ovet”, Kami iloitsee.

KUKA?
Kami Abdeh

  • Kotoisin Iranista. Saapui 2000-luvun alussa Rovaniemelle.
  • Oma ensimmäinen yritys, Valsan grilli 2003.
  • Osti vaimonsa kanssa Ylikylästä kioskin 2005 ja remontoi sen monitoimiseksi Ylikylän Keitaaksi, jossa pizzeria, kioski, karaoke ja posti.
  • Laajensi Ylikylän Keidasta tuplaten tilat, jotka avattiin kesällä 2009.
  • Lokakuussa 2009 Keidas paloi poroksi kivijalkaa myöten.
  • Alkoi vakuutusyhtiön kanssa taistelu, josta selvisi lopulta ehjin nahoin. 
  • Vuokrasi 2011 Rinteenkulmasta Lordin ravintolalta vapautuneet tilat ja avasi lounasravintola ja a lá carte -ravintola Feenixin – Feenix-lintu oli noussut tuhkasta.
  • Toinen Feenix-ravintola Teollisuustielle 2017 sekä otti vastuulleen Apukka Resortin ravintolan. 
  • Minimanin palvelutiskin yrittäjäksi ja oman, 250-neliöisen ravintolan avaaminen elokuussa 2020.  

 

Jaa sivu