Aiheeseen liittyvät uutiset

Rovaniemellä saa koko Euroopan mittakaavassa ainutlaatuista kuntoutusta urheiluvammoihin - Suomen menestynein alppihiihtäjä toteuttaa nyt toista intohimoaan Ounasvaaralla

Julkaistu 8.5.2024 11:26

Rovaniemen elinvoimalautakunta vieraili kesän kynnyksellä Ounasvaaralla Tanja Poutiaisen vieraana. Rovaniemeläisen pitkä ura alppihiihtäjänä on tuonut mukanaan paitsi olympia- ja MM-mitaleja myös vastoinkäymisiä. Kahden säärimurtuman ja eturistisiteen repeämisen vaatimat kuntoutusjaksot ovat antaneet hänelle arvokasta tietoa, josta on nyt syntynyt ainutlaatuinen yritysidea.

IMG_6630.jpg
Tanja Poutiainen-Rinne saa nyt auttaa muita urheilijoita ja aktiiviliikkujia laittamaan tärkeimmän työkalunsa kuntoon.
Tanja Poutiainen-Rinteen yritys Comeback Center auttaa nyt muita urheilijoita ja aktiiviliikkujia laittamaan tärkeimmän työkalunsa kuntoon ja palaamaan huipulle. Myös vertaistukea loukkaantuneille on tarjolla.

- Sain itse tehdä unelma-ammattiani huippu-urheilijana 34-vuotiaaksi asti. Kilpailin alppihiihdon maailmancupissa 17 vuotta ja upeita muistoja on paljon. Nykyään saan sitten toteuttaa tätä toista intohimoani eli työskennellä urheiluvammojen kuntoutuksen parissa, Poutiainen iloitsee.

Hän kertoo kokevansa huippufiilksiä, kun yhdessä muiden rovaniemeläisten alan huippuammattilaisten kanssa voi auttaa urheiluvammasta kärsineen asiakkaan takaisin kisakuntoon. Kuntoutettavia on tullut Rovaniemelle eri puolilta Eurooppaa.

- Ihminen laitetaan meillä oikealla tavalla harjoittelemaan. Ohjaamme ja harjoittelemme asiakkaan kanssa Santasportin erinomaisissa tiloissa ja Ounasvaaran luontoa hyödyntäen. Monipuolisen harjoittelun lisäksi ohjelmaan sisältyy manuaalista käsittelyä kuten faskiakäsittelyä tai lymfaterapiaa, mitkä tukevat kokonaisvaltaista kuntoutumista.

Comeback Center tekee tiivistä yhteistyötä urheilun, lääketieteen, kuntouttamisen ja fysioterapian huippujen kanssa. Mukana tiimissä on useita eri lajien maajoukkueiden mukana toimineita ammattilaisia.

- Suomessa on tunnetusti huippuammattilaisia, mutta missään nämä eivät ole aiemmin kohdanneet siinä mittakaavassa kuin nyt meillä, Poutiainen kertoo.

Eri puolilta Suomea ja maailmaa kuntoutukseen saapuneet urheilijat ovat ilahtuneet myös siitä, että he saavat asiantuntijuuden lisäksi myös kaiken muun tarvitsemansa Santasportin alueelta ja Ounasvaaran upeista ulkoilumaastoista. Myös majoittuminen täysihoidolla on mahdollista.

Lue lisää:comebackcenter.fi

IMG_6627 (1).jpg
Rovaniemen elinvoimalautakunta vierailulla Comeback Centerissä sekä sen yhteistyökumppanin, Lapin Ammattikorkeakoulun Sports Labissa (kuvassa).

Jaa sivu