Aiheeseen liittyvät uutiset

Rovaniemellä kuvataan tv-sarjoja: Tällä viikolla alkaa kotimainen poliisisarja Pohjoisen tähti Yle Areenassa ja TV1:ssä

Julkaistu 6.3.2023 11:40

Rovaniemelle sijoittuva kahdeksanosainen poliisisarja “Pohjoisen tähti” julkaistaan huomenna tiistaina 7.3.2023 Yle Areenassa ja se nähdään Yle TV1:n sunnuntai-illoissa 12.3. alkaen. Tuorein Rovaniemen maisemissa kuvattu kansainvälinen julkaisu on Apple TV +:n uusi matkailuohjelma, jonka ensimmäinen jakso kuvattiin Rovaniemellä.

2023.03.01.12.23.14_neo-7562473.jpg
Saara Kotkaniemi on Pohjoisen tähti. Yle Areenassa 7.3. ja Yle TV1:ssä 12.3. alkaen. Kuva: Mitro Härkönen/Yellow Film & TV/Laura Pohjavirta/Yle

Muun muassa Saara Kontkaniemen ja Iina Kuustosen tähdittämä “Pohjoisen tähti” nähdään kaikissa Pohjoismaissa, ja esitysoikeudet on myyty myös Espanjaan. Sarja kuvaa poliisityötä, nyrkkeilyä ja perhe-elämää Suomen suurimmassa ja harvaanasutuimmassa poliisipiirissä Lapissa. Sarjassa ratkottavat rikokset perustuvat todellisiin tapauksiin, jotka ovat toinen toistaan oudompia.
Katso traileri täältä: https://areena.yle.fi/1-63837104


Tuorein iso, kansainvälinen julkaisu on Apple TV +:n uusi matkailuohjelma, jonka ensimmäinen jakso kuvattiin Rovaniemellä. Tv-sarja on nimeltään The Reluctant Traveler. American Pie -komediosta tuttu tähti Eugene Levy uhmasi Rovaniemellä pelkojaan ja pulahti sarjan jaksossa muun muassa avantoon.
Katso traileri täältä: https://www.apple.com/tv-pr/originals/the-reluctant-traveler/

Tulevista elokuva-, mainos- ja tv- tuotannoista ei vielä Lapin elokuvakomissio voi kertoa julkisesti.

- Rovaniemellä kuvatuista tuotannoista meillä ei valitettavasti ole tietoa tai niiden tuotanto on vielä osittain käynnissä, joten että emme voi niistä tiedottaa. Muutenkin seuraamme tiedotusasioissa pääsääntöisesti tuotantoyhtiöiden ja kanavien julkaisutahtia eli emme tiedota asioista ennen heitä, kertoo elokuvakomissaari Ida Tirkkonen.

Komission tehtävänä on lisätä elokuva-, mainos- ja tv- tuotantojen Lappiin jättämää tuloa sekä niistä saatavia imagohyötyjä. 

Mitä muita tuotantoja Rovaniemellä on kuvattu?

Lue lisää täältä:
https://www.businessrovaniemi.fi/fi/Miksi-Rovaniemi/Vetovoimainen-AV-kaupunki
The_Reluctant_Traveler_Photo_010105.jpg.photo_modal_show_home_large.jpg
Apple TV:n matkailuohjelma seikkailee Rovaniemen talvessa. Kuva The Reluctant Traveller

Jaa sivu